Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooghart: 'We zullen zien wie gaat winnen'

Hooghart: 'We zullen zien wie gaat winnen'

27/07/2020 02:02 - Jason Pinas

Hooghart: 'We zullen zien wie gaat winnen'

Ronald Hooghart is niet van plan zonder slag of stoot zijn 'baby' CLO af te staan. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - De mensen die zich hebben verheugd op een spoedig aftreden van Ronald Hooghart als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zullen van een koude kermis thuis komen. Dit heeft de ooit befaamde vakbondsleider zaterdag gezegd als reactie op het protest tegen zijn manier van leiding geven.

De dag tevoren, vrijdag, hebben acht van de veertien hoofdbestuursleden zich tegen hem gekeerd. Het streven is om binnen drie maanden een nieuwe 'representatieve leider' te kiezen voor de landsdienarenvakbond. De ontevreden bestuursleden hebben een motie van wantrouwen tegen Hooghart aangenomen, maar hij zegt geen enkele motie te hebben gezien. Bovendien kan volgens hem de voorzitter niet door een motie van wantrouwen afgezet worden. "Als je vindt dat je het vertrouwen hebt opgezegd in de voorzitter dan moet jij opdonderen. Wat hebben ze ooit gedaan?"

De voorzitter bestempelt de ontevreden hoofdbestuursleden als "een bende verraders die wil vreten uit de vleespotten van de VHP." Vooral voor Michael Miskin, tot voor kort nog vertrouwenspersoon van Hooghart, had hij geen goed woord over. "Ik heb hem altijd ondersteund. Zelfs toen toenmalig president Bouterse hem niet meer wilde handhaven in het kabinet, heb ik achter hem gestaan. Nu het bestuur dit doet sta je tegenover mij. Dan ben jij hoofdmatador verrader", zegt een duidelijk geïrriteerde Hooghart. "Ik heb hem altijd gezegd dat hij na mij de voorzitter zal worden. Maar hij vindt dat hij oud en blind wordt. Dus hij wil nu al aanzitten, maar dan verkoop je je vriend toch niet?"

De voorzitter verzekert dat het een felle strijd zal worden tussen de hem en de groep die hem wil afzetten. "Als ze het bestuur willen overnemen, moeten ze vechten en a feti no sa keba; wi o feti te na einde. Meki den kon mi e wakti den." Hooghart mag formeel tot 2022 aanzitten als voorzitter van de CLO maar heeft zaterdag vervroegde verkiezing aangekondigd die in december wordt gehouden en stelt zich herkiesbaar. "Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina