Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Biza-minister niet naar CBB vanwege Covid

Minister blaast bezoek aan CBB af na Covid-19-melding

28/07/2020 12:14 - Van onze redactie

Minister Bronto Somohardjo heeft zijn werkbezoek aan het CBB-hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat gecanceld.

Minister Bronto Somohardjo heeft zijn werkbezoek aan het CBB-hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat gecanceld. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dinsdag zijn werkbezoek aan het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) op het laatste moment afgeblazen. Naar de Ware Tijd verneemt na een melding van een mogelijke Covid-19-besmetting.

Somohardjo had voor dinsdag zeven bezoeken gepland aan diverse afdelingen van het ministerie. Eerste in de rij was de kustwacht. Na het Nationaal Archief Suriname, dat hij veel eerder dan de opgegeven tijd aandeed, zou hij naar het CBB-hoofdkantoor gaan. Echter, daarvan werd afgezien nadat de het nieuws binnenkwam over een vermoedelijk positief geval. Intussen is het kantoor gesloten en is het personeel naar huis gestuurd.

Enkele weken terug testte de vader van de minister - Pertjajah Luhur-voorzitter Salam Somohardjo - positief op het nieuwe coronavirus en lag hij op de intensivecareafdeling in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Diverse (overheids)kantoren zijn de afgelopen dagen gesloten vanwege besmettingen onder het personeel. Onder meer de SBB, Surpost en het bestuurskantoor Pontbuiten sloten de deuren. Het Hof van Justitie paste de werkzaamheden in het weekend aan nadat leden van de Parketwacht positief werden getest. Maandag werd duidelijk dat achttien advocaten in thuisquarantaine moeten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina