Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholen Marowijne blijven gesloten

Scholen Marowijne blijven gesloten

28/07/2020 00:00 - Jason Pinas

Scholen Marowijne blijven gesloten

 

PARAMARIBO - Er is nog geen duidelijkheid wanneer de scholen in Marowijne hun deuren weer openstellen. Dit zei Marthelise Eersel, crisismanager van het Outbreak Management Control Team, maandag tijdens de reguliere persconferentie. Ze zegt dat het team dinsdag met de top van het ministerie van Onderwijs en Cultuur in gesprek gaat om te kijken hoe de scholen in Oost-Suriname weer veilig open kunnen.

De veiligheid van vooral de kinderen en leerkrachten moet daarbij goed in de gaten worden gehouden. Leerlingen van dat gebied hebben vanaf de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Suriname geen onderwijs genoten, omdat het oosten als hoog risicogebied wordt gezien.

Eersel zei verder dat het managementteam samen met de zorgsector, het bedrijfsleven, de maatschappelijke groepen en verenigingen de komende twee weken zal werken aan het opstellen van richtlijnen voor veilig opengaan. Deze richtlijnen zullen worden gecoördineerd door een speciale groep. "Zodra de maatregelen iets wat verslapt kunnen worden kan de samenleving weer opgang komen maar dan in een nieuw normaal totdat er een vaccin is", legt Eersel uit. Ze roept de gemeenschap op om het managementteam te ondersteunen met voorstellen.

Epidemioloog Radjesh Orie zei tijdens de persconferentie dat de situatie in Suriname nu heel ernstig is. Als de gemeenschap niet oppast, kan volgens hem dezelfde crisissituatie van Frans-Guyana ook hier ontstaan. "We zijn in een kritieke fase! Als we zo doorgaan gaan we straks zoveel cases hebben als in Frans-Guyana." De epidemioloog merkt op dat de besmettingen van overal komen. Het groeiende aantal is behalve in Marowijne en Paramaribo nu ook in Wanica te merken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina