Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consternatie CBB door hoestende ex-Covid-patiënt

Hoestende ex-Covid-19-patiënt zorgt voor consternatie bij CBB

29/07/2020 07:57 - Naomi Hoever

Consternatie dinsdag op het CBB-hoofdkantoor nadat een genezen Covid-19-patiënte op de werkvloer hoestte.

Consternatie dinsdag op het CBB-hoofdkantoor nadat een genezen Covid-19-patiënte op de werkvloer hoestte. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De voorlopige sluiting van het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jagernath Lachmonstraat dinsdag heeft volgens directeur Dennis Menso te maken met een ambtenaar die na te zijn uitgeziekt van Covid-19 weer op het werk verscheen. De medewerke­r zou niet hebben gemeld dat ze besmet is geweest met het nieuwe coronavirus.

Toen dde vrouw dinsdag op de werkvloer hoestte ontstond er conster­natie in de tent. Ambtenaren renden uit schrik naar buiten en de dienstverlening werd daardoor terstond gestaakt. Uit voorzorg is toen ervoor gekozen om de plek te ontsmetten.

Menso benadrukt dat de ambtenaar niet op het werk besme­t is geraakt, maar daar buiten. Omdat de besmettingen dagelijks toeneme­n is er een vrees ontstaan toen de medewerker op het werk verscheen.

Nu het hoofdkantoor is gesloten, ligt de dienstverlening stil. Het publiek kan pas maandag weer gebruik maken van de diensten. Desgevraagd zegt de directeur tegen de Ware Tijd  dat er geen alternatieven zijn voor personen die documenten moesten betrekken op het hoofdkantoor.

Op het Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Koewarasan was er vermoedelijk wel een actieve besmetting. Dit dependance is uit voorzorg ook tijdelijk geslote­n. Menso zegt dat ook dat gebou­w woensdag en donderdag ontsmet zal worden.

Er is maandag een team geïnstalleerd bij CBB dat erop moet toezien dat de Covid-19-regels worden nageleefd en dat er richtlijnen daartoe worden gegeve­n. Medewerkers die zich niet daaraan houden riskeren schorsing. Er waren eerder al maatregele­n, maar die waren meer exter­n. Nu zal de commissie zich richten op de interne handhaving van de regels. Die gelden voor alle 43 BvB's in het land.

Het Covid-19-gebeuren heeft als positieve insteek dat de noodzaak voor digi­talisering des te meer is aangetoond, beaamt Menso. Het project daartoe moest al opgestart zijn, maar liep vertraging op door de verkiezingen. De gebouwen en de dienstverlening zouden aan de eisen van de tijd moeten voldoen. "Auto­matisering en digitalisering zijn een 'must'." Menso beklaagt zich ook over de slechte huisvesting van een groot deel van de gebouwen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina