Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse: Vertrek Misiekaba doet pijn

Bouterse: Vertrek Misiekaba doet pijn

31/07/2020 21:49 - Van onze redactie

NDP-voorzitter Desi Bouterse vrijdagavond tijdens het programma 'Tussen de regels'.

NDP-voorzitter Desi Bouterse vrijdagavond tijdens het programma 'Tussen de regels'.  

PARAMARIBO - Het opzeggen van het lidmaatschap van NDP door ondervoorzitter tevens fractieleider André Misiekaba doet pijn. Zijn besluit om de partij te verlaten wordt echter gerespecteerd, zegt partijleider Desi Bouterse in het programma 'Tussen de regels' dat vrijdagavond via tv-station SBS is uitgezonden. De uitzending die aanvankelijk via Purple TV kanaal 12.5 zou plaatsvinden ging niet door, omdat het kanaal door de Telecommunicatie Autoriteit Suriname uit de lucht werd gehaald. De NDP blijkt geen vergunning te hebben voor voornoemd tv-kanaal.

Het is volgens Bouterse triest en jammer dat Misiekaba de NDP heeft verlaten, omdat hij tot de absolute politieke top van de NDP en Suriname behoort. "We hadden hem inderdaad juist nu nodig, want wat zich nu aan het voltrekken is binnen de partij...er moet een totale vernieuwing komen, een totale verjonging", zegt Bouterse. Hij voegt eraan toe dat binnenkort alle afdelingen van de NDP zullen worden geëvalueerd en zullen ook de statuten worden aangepast.

Gelet op het verkiezingsresultaat is er veel werk te doen in de partij. Alles zal moeten worden verjongd, en dat maakt het, aldus Bouterse, zo pijnlijk dat Misiekaba juist nu de NDP verlaat. "Hij is zeer gewaardeerd, maar san a abi ini en ede, mi denki efu a voer en uit a'w lasi furu respeki", stelt de voorzitter. Wat Misiekaba van plan is te doen geeft hij echter niet aan. Misiekaba zal dat waarschijnlijk zelf aan de samenleving vertellen, aldus Bouterse.

Bouterse roept partijgenoten op Misiekaba niet ongefundeerd te bekritiseren, daar er fouten zijn gemaakt door de partij die nu gecorrigeerd zullen worden. De NDP moet terug naar de basis van de vernieuwingsgedachte, meent de voorzitter. "Want in de afgelopen jaren zijn we inderdaad afgegleden en hebben dat pad verlaten".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen