Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Korpschef Prade blijft gehandhaafd

Korpschef Prade blijft gehandhaafd

01/08/2020 10:01 - Jason Pinas

Korpschef Prade blijft gehandhaafd

Minister Kenneth Amoksi (l) werd alvast door korpschef Roberto Prade gewaarschuwd dat er mensen zullen zijn die proberen een wig tussen hen te drijven. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zal Roberto Prade handhaven als korpschef. Dit heeft de bewindsman donderdag meegedeeld aan journalisten tijdens zijn eerste werkbezoek aan het hoofdbureau van het Korps Politie Suriname aan de Duisburglaan.

Amoksi heeft hiermee alle geruchten over een mogelijk ontslag van de politiebaas weggemaakt. Gespeculeerd werd dat Prade op een zijspoor was gezet omdat de dagorders niet door hem maar door Henry Seedorf werden getekend. De commissaris hervatte begin juli zijn werkzaamheden bij het KPS op verzoek van ex-minister Stuart Getrouw nadat hij langer dan tien jaar was uitgeleend aan Juspol.

Prade liet duidelijk merken dat de verstandhouding tussen hem en Getrouw niet rooskleurig was. Hij riep de nieuwe minister daarom op om op zijn hoede te zijn. "Zorg dat u zich goed bewapent, want mensen staan op de loer om uw verstand te bewerken en om een wig te drijven tussen korpschef en ministers; net als wat ze hebben gedaan met de vorige minister."

Overigens, de korpschef zou geen moeite hebben om vanwege veranderde beleidsinzichten plaats te moeten maken. "Ik heb genoeg te doen. Ik denk niet dat als het moment daar is dat ik zal treuren." De politiebaas vertrouwt er wel op dat er een goede samenwerking zal zijn met Amoksi.

Ook de minister twijfelt niet over een goede samenwerking met de korpschef. "Ik sta voor open communicatie; hoor en wederhoor. Dus als ik iets hoor ga ik de persoon niet veroordelen maar ik ga hem eerst horen om zelf uit te maken wat goed is en wat fout is", merkt hij op. Hij ziet de werkrelatie met Prade daarom positief tegemoet.

Amoksi zegt dat hij eraan zal werken om het korps meer slagkracht en een betere structuur te geven. Deze zaken moeten nog samen met de korpschef worden uitgewerkt. Afdelingen zoals de Narcoticabrigade en Fraudepolitie worden versterkt. Ook het buurtmanagement, de surveillance en inlichtingendienst moeten de nodige ondersteuning krijgen. Wanneer onder meer deze zaken zijn gerealiseerd denkt Amoksi dat de slagvaardigheid van de politie zal worden verhoogd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina