Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Trump wil gedwongen verkoop TikTok'

'Trump wil gedwongen verkoop TikTok'

01/08/2020 02:02

'Trump wil gedwongen verkoop TikTok'

Foto: Getty Images  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump komt binnenkort met een order die het Chinese bedrijf ByteDance dwingt zijn populaire socialemedia-app TikTok te verkopen. Dat hebben persbureau Bloomberg en de krant The Wall Street Journal gemeld op basis van ingewijden. Microsoft zou interesse hebben om TikTok te kopen staat op de website van de Nederlandse krant De Telegraaf.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar het onder tieners populaire TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten (VS) zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

Microsoft voert inmiddels volgens ingewijden gesprekken om de Amerikaanse activiteiten van TikTok in handen te krijgen. Het is niet bekend hoeveel de Windows-maker bereid is neer te leggen voor het sociale netwerk. TikTok-concurrent Snapchat lijkt te kunnen profiteren van maatregelen tegen de Chinese app. De koers van moederbedrijf Snapchat steeg op de beurs.

Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad wil Trump TikTok verbieden in de VS. Dat zei het Amerikaanse staatshoofd vrijdag tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One. "Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de VS." Trump zei dat hij voor het verbod gebruik kan maken van een bijzondere economische noodmaatregel of een uitvoerend decreet. "Ik heb die bevoegdheid. Het zal zaterdag worden getekend." Telegraaf.nl/AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina