Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vp Brunswijk sluit verscherping Covid-19-maatregelen niet uit

Vp Brunswijk sluit verscherping Covid-19-maatregelen niet uit

03/08/2020 20:42 - Van onze redactie

Vp Brunswijk sluit verscherping Covid-19-maatregelen niet uit

 

PARAMARIBO - Nu gebleken is dat delen van de samenleving de Covid-19-regels aan hun laars lappen, sluit vicepresident Ronnie Brunswijk niet uit dat er strengere maatregelen volgen. Hij zei maandagmiddag tijdens de persconferentie in de Congreshal dat de komende drie dagen worden gebruikt als test om te zien als de maatregelen worden begrepen “en als we ons eraan kunnen houden”.

Het dashboard op de officiële Covid-19-website is daarnet bijgewerkt. Suriname telt 1.893 positieve gevallen, inclusief 639 actives cases. In de afgelopen 24 uur kwamen er 44 besmettingen bij: twintig in Paramaribo, vijftien in Wanica, drie in Para, één in Commewijne en vijf zijn geboekt als 'overige'. Er zijn in het afgelopen etmaal 128 tests afgenomen, waarvan 84 negatief uitvielen. Er liggen 71 personen in het ziekenhuis, van wie twaalf op de ICU. Aan de andere kant werden 32 burgers genezen verklaard en steeg dat totaal naar 1.227. Positieve personen in isolatie bedraagt 556 en negatieve personen in quarantaine 486.

Brunswijk: "Indien we deze drie dagen niet slagen voor de test - onder meer minder mensen op straat en geen samenscholingen op hoeken van straten en voor winkels - zal de regering genoodzaakt zijn strenger op te treden, omdat men geen eigen verantwoordelijkheid neemt." De vicepresident benadrukte dat de situatie in Suriname "ernstig" is. "Covid-19 krijgt teveel de gelegenheid om de openbare gezondheid, de economie en het sociaal-maatschappelijk leven te bedreigen. Maar dat komt omdat we niet in staat zijn gebleken de gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen om Covid-19 het hoofd te bieden."

Daar moet volgens Brunswijk verandering in komen. "We moeten leren leven met Covid-19 en zijn verplicht onszelf te beschermen. We moeten ons meer dan ooit houden aan de maatregelen die door de president verplicht zijn gesteld. Mi e begi unu fu bescherm unu srefi en hori yu na a regel. Ons aller gezonheid is in gevaar. Het mag niet erger worden. Uw hulp is daarbij nodig", verzocht hij de gemeenschap.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina