Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook SZF-topper Hasrat op non-actief

Ook SZF-topper Hasrat op non-actief

04/08/2020 08:04 - Ivan Cairo

Ook SZF-topper Hasrat op non-actief

Ook Humphrey Hasrat is op non-actief gezet. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Behalve directeur Ricky Kromodihardjo is Humphrey Hasrat, die belast was met de medisch-technische aangelegenheden van het Staatsziekenfonds (SZF), op non-actief gesteld. Maandag kreeg hij een brief van waarnemend directeur Jolanda Pronk waarin hem wordt meegedeeld dat hij per die dag vanwege gewijzigde beleidsinzichten buiten functie is gesteld. In afwachting van nader te nemen beslissingen van het SZF is hij gewoon ter beschikking.

Hasrat is verboden locaties van het SZF en daaraan gerelateerde instellingen of bedrijven te bezoeken of op enige wijze bemoeienis te hebben met de gang van zaken bij die entiteiten. Ook is hem een verbod opgelegd contact te hebben met SZF-medewerkers of relaties van het fonds. Alle eigendommen van het SZF zoals autosleutels, sleutels en informatiedragers moet hij dinsdag inleveren op het secretariaat van de minister van Volksgezondheid.

In reactie daarop stelt Hasrat in een schrijven dat hij als werknemer van het SZF de eigendommen van het bedrijf zal afgeven bij het SZF aan de Frederik Derbystraat. "Het verbaast mij dat u als juridisch onderlegde persoon mij vraagt om spullen af te geven aan een instantie waarmee ik in deze geen werkrelatie heb," schrijft Hasrat. Hij zegt zich door een juridisch adviseur te laten vergezellen wanneer hij de spullen afgeeft. Dit ter voorkoming van misverstanden.

Aan de instructie om geen contact te hebben met SZF-medewerkers zal hij geen gehoor geven. "Met betrekking tot de tweede alinea van uw brief, waarin u al dan niet op instructies van hogerhand mij op een fascistische manier probeert te beletten om relaties met onafhankelijk personen te onderhouden, moet ik u mede delen dat ik dit verbod aan mijn laars zal lappen," aldus Hasrat in zijn reactie. Naar wordt vernomen wordt een onderzoek gedaan naar corruptie en mismanagement bij het SZF.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina