Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Overstap naar Abop niet uitgesloten’

‘Overstap naar Abop niet uitgesloten’

04/08/2020 13:58 - Jason Pinas

André Misiekaba zat maandag voor de laatste keer in de fractiekamer van de NDP in DNA.

André Misiekaba zat maandag voor de laatste keer in de fractiekamer van de NDP in DNA. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Politicus André Misiekaba heeft maandag zijn DNA-lidmaatschap officieel opgezegd. In een brief aan parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft hij ook alle verantwoordelijkheden die gepaard zouden gaan met dit werk teruggegeven aan zijn oude politieke partij. Hiermee is volgens Misiekaba het hoofdstuk met de NDP, de partij waar hij tot voor kort nog vooraanstaand lid van was, officieel afgesloten. “Ik denk dat mijn brief aan de partij duidelijk is. Ik heb dit hoofdstuk afgesloten”, benadrukte de politicus tegenover de Ware Tijd.

Of dit het einde betekent van zijn politieke carrière durft Misiekaba nog niet te zeggen, omdat die beslissing in samenspraak met anderen zoals familie, het christelijke veld en zijn directe achterban genomen zal worden. "Er zijn politieke perspectieven maar ik wil ook graag doceren. Maar door de drukte van de politiek lukt dat nog niet", vertelt de politicus. De komende zes maanden zal hij een volledige rust inbouwen en zich ook beraden over de toekomst.

Op de openlijke uitnodiging van vicepresident Ronnie Brunswijk en DNA-voorzitter Marinus Bee om zich bij de Abop aan te sluiten wil Misiekaba nog niet ingaan. "Andere partijen hebben dat ook gedaan. We kijken naar het totaal veld en mocht ik bepalen dat ik inderdaad verder ga, dan zijn alle opties open."

"Ik had me voorbereid op het werk in het parlement, dus ik kan niet zeggen dat ik dit met gejuich heb gedaan", beschrijft hij zijn gevoel na zijn lidmaatschap te hebben opgezegd. Anders dan de geruchtenmachine heeft beweerd, zegt Misiekaba dat hij niet met ruzie uit de NDP is gestapt. "Ik hoor mi feti nanga Ramon Abrahams; Ramon klap mi. Ik weet niet vanwaar men komt met deze onzin, maar het is niet waar."

Hoewel hij nog goede vrienden heeft binnen de NDP ziet hij een terugkeer niet gebeuren. De concrete reden van zijn vertrek en waarom juist op dit moment houdt de politicus deels nog geheim. Hij zegt wel dat zijn inzichten niet meer in overeenstemming zijn met die van overige leidinggevenden binnen het paarse kamp. "Mijn persoonlijke idealen en die van mijn directe omgeving zijn niet meer in lijn met die van de partij. De partij is afgedwaald van haar idealen", verduidelijkt Misiekaba.Bee zegt dat het proces om Tachana Lösche, de vervanger van Misiekaba toe te laten tot het parlement, nu zal worden ingezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina