Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Situatie gezondheidswerkers niet veranderd

Situatie gezondheidswerkers niet veranderd

04/08/2020 19:19 - Amanda Palis

Situatie gezondheidswerkers niet veranderd

 

PARAMARIBO - Gezondheidswerkers van verschillende zorginstellingen wachten nog steeds op hun salaris en vakantiegeld. Op het Sint Vincentius Ziekenhuis na, waar het geld intussen wel is gestort, hebben de Medische Zending, het 's Lands Hospitaal en Diakonessenhuis dinsdag niet ontvangen.

Imro Edam, bondsvoorzitter bij 's Lands Hospitaal, zegt tegen de Ware Tijd dat het nog steeds wachten is. "We hebben vanochtend wel vernomen van de directie dat de zaken bij de bank liggen, maar tot een kwartier geleden hebben we nog niks gezien of gehoord van de medewerkers", houdt hij de krant voor.

Vooralsnog blijft de bond in actie. "Zolang de gelden nog niet zijn gestort zullen we door gaan met de actie", zegt Edam. "De medewerkers zijn ook huiswaarts gekeerd. We hopen in elk geval dat wat de directie heeft aangegeven op waarheid berust, we wachten nog af."

Ook Roy Haverkamp, bondsvoorzitter bij de Medische Zending, heeft sinds 's morgens geen nieuws ontvangen van de directie. "De situatie is jammer genoeg nog ongewijzigd. We hopen dat het snel wordt opgelost, vanochtend gaf de directie mee dat zij nog niks hebben gezien en tot nu toe hebben we ook geen bericht gekregen ", zegt Haverkamp. De Ware Tijd heeft intussen vernomen dat de staf van MZ solidair is met de actievoerende collega's.

Voor directeur Manodj Hindori van het Sint Vincentius Ziekenhuis is het een hele opluchting dat zijn personeel eindelijk over de nodige financiën kan beschikken. "Financiën heeft vandaag gestort voor ons. We hebben toen gelijk het personeel uitbetaald. Het gaat om lonen, vakantiegeld, kinderbijslag en koopkrachtversterking. Directie, vakbond en personeel, we zijn allemaal opgelucht dat het uiteindelijk vandaag in orde is gekomen", zegt Hindori, die het absoluut niet fijn vond om zijn medewerkers geduld te vragen voor zaken, terwijl ook zij maandelijkse verplichtingen hebben.

Aan de andere kant heeft hij er begrip voor dat er vanuit de nieuwe regering nieuwe werkwijzen worden gehanteerd en dat er daardoor wat stagnaties zijn opgetreden. Hij geeft aan dat de ziekenhuisdirecties gauw met de minister van Volksgezondheid aan tafel moet om goede afspraken te maken over hoe de betalingen aan ziekenhuizen voortaan zal geschieden.

Hindori: "Voor nu kan ik me weer volledig concentreren op de voorbereidingen van de opvang van Covid-19-patiënten in RKZ. Want de Covid-19-epidemie in ons land raast maar door. Dat baart grote zorgen. It is now all hands on deck." Suriname telt volgens de maandagavond half negen voor het laatst bijgewerkte dashboard 639 active cases op een totaal van 1.893 besmettingen. Er liggen 71 coronapatiënten in ziekenhuizen, van wie twaalf op de intensive care unit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina