Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse diaspora heeft eigen persbureau

Surinaamse diaspora heeft eigen persbureau

04/08/2020 13:00 - Van onze redactie

Surinaamse diaspora heeft eigen persbureau

 

PARAMARIBO - In Nederland is ‘Diaspora Persbureau’, een persagentschap speciaal gericht op de Surinaamse diaspora in Nederland en andere delen van de wereld, opgericht. Het nieuwe persbureau wordt geleid door ex-journalist van de Ware Tijd, Eric Mahabier, die zich al enige jaren in Nederland heeft gevestigd.

Met de lancering van voornoemde mediaorganisatie is de Surinaamse diaspora in Europa voorzien van een eigen persbureau, wordt bekendgemaakt in een persbericht. Een groot deel van de Surinaamse diaspora, ruim 380.000 personen, woont in Nederland, gevolgd door Frankrijk/Frans-Guyana en België. Het persbureau is een initiatief van enkele personen en organisaties in Nederland, België, Frankrijk/Frans- Guyana, Engeland, Duitsland en Zwitserland.

Diaspora Persbureau zal de dagbladen, radio- en televisiezenders, nieuwssites en overige media in Nederland en in Suriname voorzien van nationale en internationale berichten en artikelen. Een netwerk van journalisten, verslaggevers, columnisten, schrijvers en wetenschappers is bereid gevonden als vrijwilliger de diasporagemeenschap van informatie te voorzien.

De aandacht ligt, aldus DP, overwegend op nieuws van en voor de Surinaamse gemeenschap in Europa. Daarbij gaat het onder meer om berichten en artikelen over dagelijkse gebeurtenissen, economie, politiek, onderwijs, human interest, wetenschap en onder andere ontwikkelingen op het gebied van technologie, kunst, muziek, literatuur, milieu en duurzaamheid.

Verder komen personen met bijzondere maatschappelijke prestaties in interviews aan het woord en krijgt een ieder met vernieuwende ideeën voor de samenleving ook de gelegenheid hun zegje te doen. "Diaspora Persbureau is het nieuwsagentschap van de Surinaamse diaspora. Het is niet alleen bedoeld voor personen van Surinaamse afkomst waar ook ter wereld, maar ook voor degenen die affiniteit hebben met het culturele en historische erfgoed van Suriname en ook voor ondernemers, die in Suriname willen ondernemen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina