Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BOG zet mobiele Covid-19-post weer op

BOG zet mobiele Covid-19-post weer op

05/08/2020 20:30 - Van onze redactie

BOG heeft een mobiele testunit opgezet op zijn terrein.

BOG heeft een mobiele testunit opgezet op zijn terrein.  

PARAMARIBO - Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is woensdag weer gestart met zijn mobiele drive-thru Covid-19-testunit. Gezien de stijgende trend van het aantal besmettingen is het volgens dokter Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van het BOG nodig om steeds meer testen uit te voeren.

De mobiele drive-thru heeft als doel om het testen op Covid-19 zo laagdrempelig mogelijk te maken voor de samenleving. "Als u klachten heeft, mag u naar hier komen. U heeft geen huisarts daarvoor nodig." Donderdag en vrijdag, tussen tien uur 's morgens en twee uur 's middags, is de post operationeel. Het BOG heeft woensdag op zijn eigen terrein aan de Rode Kruislaan van ongeveer twintig personen swabs afgenomen. De resultaten moeten binnen 24 tot 48 uur bekend zijn, vertelt Nanhoe.

BOG introduceerde in juni voor het eerst de toen genoemde 'drive and walk through-testlocaties'. Op 23 juni werden zes locaties in district Wanica aangedaan, de volgende dag volgde Paramaribo Noord en op 25 juni Paramaribo Zuid. Gekozen werd toen voor gebieden waar de meeste besmette personen en hun contacten vandaan kwamen.

Op dat moment telde Suriname 319 besmettingen, 142 genezen en negen doden. Intussen zijn die aantal flink omhoog geschoten. Bij de aanpassing woensdagavond passeerde Suriname de tweeduizend en zijn er sinds 13 maart 2.050 besmettingen inclusief 696 active cases. Van de 201 tests die in de afgelopen 24 uur zijn genomen, leverden 69 een positief resultaat op, de overige 132 waren negatief.

Opnieuw zijn de meeste besmettingen (44) in Paramaribo geregistreerd. Wanica volgt met drie, Commewijne, Marowijne en Sipaliwini elk met één. De resterende negentien positieve tests zijn ondergebracht onder 'overige'. In het ziekenhuis liggen 88 patiënten, van wie dertien op de ICU. Er zijn 1.327 mensen genezen verklaard, van wie 49 in de afgelopen 24 uur. In isolatie zijn 595 mensen die positief zijn en in quarantaine 654 burgers die niet positief zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina