Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bondsvoorzitter 's Lands: 'Het is volbracht!'

Bondsvoorzitter 's Lands: 'Het is volbracht!'

05/08/2020 15:37 - Amanda Palis

Bondsvoorzitter 's Lands: 'Het is volbracht!'

 

PARAMARIBO - Zorgverleners van het 's Lands Hospitaal beschikken eindelijk over hun salaris en vakantiegeld. "Het is niet zo lang geleden op de rekeningen van de mensen gestort. Het is volbracht!" zegt Imro Edam, bondsvoorzitter bij het 's Lands Hospitaal, opgelucht tegen de Ware Tijd.

Hij vindt het jammer dat zorgverleners elke keer moeten vechten voor de salarissen waarop zij recht hebben. "In deze Covid-19-tijd is het bijna ongehoord dat men zorgverleners, die al met zoveel angst naar het werk gaan, niet op tijd uitbetaalt."

Dat zijn leden opgelucht zijn, staat volgens Edam buiten kijf. "De mensen moeten auto's aflossen en hypotheken betalen bij de banken. Er wordt geen rekening gehouden want ze krijgen gewoon een boete opgelegd."

De bondsvoorzitter maakt zich druk om de maatregelen die de overheid van plan is te treffen. "Ik denk niet dat een solidariteitsheffing de juiste aanpak is. Hoe gaan de arbeiders doen? Nu al komen ze niet uit", schetst Edam het sombere vooruitzicht.

Hij beseft wel dat er maatregelen moeten komen om het land uit de crisis te halen. "Maar de arme burgers moeten niet daarvoor betalen." Edam was met de voorgaande regering in gesprek om de belastingschijven voor zorgverleners aan te passen. "Die zijn moordend en dan horen ze nu ook dat er 10 procent bij komt. Dat is zwaar."

 

Andere instellingen

Ook het Diakonessenhuis heeft de financiële middelen op haar rekening. Dit bevestigt directeur Clyde Cairo tegenover de Ware Tijd. De gelden zijn intussen al verwerkt. "We hebben het geld dinsdagmiddag op de rekening ontvangen en nog dezelfde dag is er gestort voor de medewerkers", aldus een opgeluchte Cairo.

Bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ) is dat nog niet het geval. De bondsvoorzitters, Robby Naarendorp (RGD) en Roy Haverkamp (MZ), hadden woensdagmiddag nog geen goed nieuws te melden.

"RGD-medewerkers wachten nog op hun vakantiegeld. Het is een stiefmoederlijke behandeling en zeker vervelend. De andere instellingen hebben wel ontvangen en wij moeten nog wachten", zegt Naarendorp.

Bij MZ gaat het om de salarissen en vakantiegelden. "Ik heb tot nu toe nog niks vernomen van de directie van MZ. Ook binnen de groepsapp van de bond is er aangegeven dat er nog niks op de rekeningen staat", aldus een teleurgestelde Haverkamp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina