Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi belooft DNA transparante verantwoording van beleid

Santokhi belooft DNA transparante verantwoording van beleid

05/08/2020 02:02 - Wilfred Leeuwin

Santokhi belooft DNA transparante verantwoording van beleid

President Chandrikapersad Santokhi en zijn ministers waren dinsdag in DNA. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi heeft De Nationale Assemblee beloofd dat zijn regering op transparante wijze verantwoording zal afleggen aan de volksvertegenwoordiging. Hij zei dit dinsdagmiddag bij zijn eerste officiële optreden in het parlement. “Ik wil benadrukken dat dit het hoogste college van staat is en het college vertegenwoordigt het volk. Wij zullen ernaar moeten luisteren en goed met het parlement communiceren.”

Het staatshoofd zegt dat beheersing van Covid-19 en bestrijden van de financiële crisis en armoede prioriteit zijn voor de regering. Santokhi herhaalde dat het ministersteam eenheid van bestuur zal uitstralen. "Wij gaan niet slapen voordat wij de crisis hebben opgelost. Hoe wij dat gaan doen, zullen wij u binnenkort uitleggen", zei Santokhi, doelende op de traditionele jaarrede in oktober.

Vicepresident Ronnie Brunswijk die de ministers introduceerde aan het parlement, zegt dat hij als voorzitter van de raad van ministers een goede samenwerking met het parlement erg op prijs stelt. De ministers hebben elk beloofd zich tot het uiterste te zullen inspannen. Voor minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer is het eerste motto: grond voor elke burger en dit gaat samen met transparant grond- en bosbeleid.

Fractieleider van de VHP, Asiskoemar Gajadin zegt dat de regering hoop heeft gegeven. "We weten welke situatie is achtergelaten en voor welke grote uitdagingen ze staat en zien desondanks een gemotiveerd team. Het volk rekent op u."

Zijn collega van de Abop-fractie, Dinotha Vorswijk heeft de president en zijn ministers erop gewezen dat parlementariërs graag antwoorden willen op hun vragen. "Wanneer u iets wordt gevraagd, komt u met antwoorden en niet met halve documenten."

Santokhi heeft daarna gezegd dat hij meteen ingaat op het verzoek van de assemblee voor een diepgaandere discussie over de financieel-economische situatie van het land. De inzichten van de Staatsraad, die intussen door de president is geconsulteerd worden daarbij ook meegenomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina