Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Warenhuis geeft frontliners speciale behandeling

Warenhuis geeft frontliners speciale behandeling

05/08/2020 22:22 - Merredith Bruce

Als blijk van waardering deed Lucky Store vorige maand een speciale donatie aan onder meer het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Als blijk van waardering deed Lucky Store vorige maand een speciale donatie aan onder meer het Regionaal Ziekenhuis Wanica.  

PARAMARIBO - Artsen, verplegenden, brandweerlieden, agenten, militairen, groenteboeren en andere werkenden die in de frontlinie staan in de Covid-19-strijd, krijgen sinds deze week een speciale behandeling bij warenhuis Lucky Store. De ‘frontline treatment’ houdt in dat deze werkenden een speciale rij mogen volgen bij de kassa om snel geholpen te kunnen worden.

Marketing manager Jean Malm zegt dat dit idee er al lang was. "We hebben dit gedaan, omdat we weten hoe hard deze mensen voor ons werken." Malm zegt dat zij zelf uit een familie komt met artsen en daarom op de hoogte is van de offers die nu gebracht worden. De kern van de voorkeursbehandeling is volgens haar dat de mensen de ruimte krijgen om snel hun spullen af te rekenen bij de kassa om weer snel over te kunnen gaan tot de orde van de dag.

Ook leden van het Covid-managementteam en het NCCR krijgen een voorkeursbehandeling. De marketing manager zegt dat het bedrijf "superleuke reacties" heeft gehad hierop wat ook op de Facebookpagina te lezen is. Echter zijn er ook personen die vinden dat andere werkenden zoals schoonmakers ook een speciale behandeling verdienen. Op grond daarvan heeft het bedrijf gemeend om de groepen die in de frontlinie staan beter in kaart te brengen. "We nemen alles mee."

Politieagent Joshua Shameem spreekt van een goed initiatief. "Soms draaien we bepaalde shiften waardoor we niet altijd de tijd hebben om lang te winkelen, dus dan komt dit heel goed uit." Voorwaarde Voor een voorkeursbehandeling moeten werkenden zich legitimeren of in uniform gekleed zijn. Shameem vindt echter dat zij die in burgerkleding zijn de normale rij moeten volgen, om te voorkomen dat andere personen die niet tot de speciale groep behoren, zich benadeeld zullen voelen. "Want ook al legitimeer je je, kan een ander die je niet in uniform ziet toch zeggen dat je niet tot de speciale groep behoort."

De 'frontline treatment' is vooralsnog niet aan een bepaalde periode gebonden. "Covid zal er nog een tijdje zijn, dus afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt doen we dit en zolang we de service kunnen bieden", zegt Malm. Het bedrijf zal tussentijds evalueren en mogelijkheden bekijken om dit initiatief verder bij te stellen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina