Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Greenheart vraagt comparitie aan

Greenheart vraagt comparitie aan

06/08/2020 19:52 - Merredith Bruce

Greenheart vraagt comparitie aan

 

PARAMARIBO - Houtmultinational Greenheart heeft comparitie aangevraagd in de kwestie van de 22 werknemers voor wie een ontslagverzoek was ingediend bij het ministerie van Arbeid. Ondanks dat dit verzoek vorige week door de Ontslagcommissie is afgewezen, verbiedt het bedrijf hen om te mogen werken. “Tot op heden weigert men ons”, zegt Ricardo Karwofodi, één van de arbeiders en bondsbestuurslid, tegen de Ware Tijd.

Op verzoek van de onderneming zullen partijen - de advocaat van het bedrijf en die van de 22 werknemers - vrijdag virtueel voor de rechter verschijnen om tot een schikking te komen. De arbeiders kijken volgens Karwofodi reikhalzend uit naar dat moment.

Claudette Etnel, tweede secretaris van de bond, zegt tegen de Ware Tijd dat de arbeiders al drie maanden thuis zitten en geen salaris hebben ontvangen. "Als bond hebben we ervoor gezorgd dat ze voedselpakketten krijgen en een kleine tegemoetkoming uit de contributie." Dat het bedrijf de groep verbiedt om te werken, doet volgens haar erop lijken alsof het besluit van de Ontslagcommissie naast zich wordt gelegd.

De houtonderneming heeft op 29 juni de aanvraag voor ontslag ingediend bij Arbeid vanwege de volgens haar precaire financiële situatie als gevolg van enorme verliezen vanaf 2012. Daarnaast is er door de Covid-pandemie een "aanzienlijke afname" van exporten. Echter, de Ontslagcommissie kwam in haar overwegingen bij het afwijzen van de ontslagaanvraag tot de bevinding dat Greenheart niet of onvoldoende heeft overlegd.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina