Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Besmetting bij Fernandes Bottling heeft geen invloed op productie

Besmetting bij Fernandes Bottling heeft geen invloed op productie

07/08/2020 00:00 - Amanda Palis

De productie van Fernandes-dranken loopt geen gevaar.

De productie van Fernandes-dranken loopt geen gevaar. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Steeds meer bedrijven krijgen te maken met werknemers die besmet zijn met Covid-19. Fernandes Bottling heeft zowel gisteren als woensdag bevestigde gevallen gehad. “Er zijn inderdaad twee collega’s positief getest”, beaamt communicatie- manager Ayida Slooten tegenover de Ware Tijd.

Echter, na onderzoek en contact tracing bleek dat de medewerkers de besmetting niet op het werk hebben opgelopen, "want zij waren er sinds eind juli niet". De speciale werkgroep die zich vooral moet richten op Covid-19-gevallen binnen het bedrijf heeft samen met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gewerkt aan het traceren.

Slooten: "Gevaar dat we zouden moeten sluiten is er dus niet en collega's die direct in contact zijn geweest met de twee werknemers, zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst." Het bedrijf hanteert stringente maatregelen en protocollen. Mensen die symptomen vertonen kunnen en mogen het terrein niet op en ook mensen met een verhoogde temperatuur worden geweigerd. "We geven het zoveel als mogelijk door en staan erop dat mensen ook zo vaak mogelijk handen wassen of desinfecteren. We pakken de zaak heel ernstig aan want het stoppen van de productie zou heel funest zijn."

Er zijn protocollen en richtlijnen ontwikkeld mocht het inderdaad gebeuren dat een positief geval zich zou voordoen bij de productie. "We zullen dan alles moeten stopzetten, maar gelukkig is er nu geen reden om te sluiten. We zijn er wel op voorbereid, mocht het gebeuren." Naast de uitdaging om Covid-19-vrij te produceren, blijft levering aan de winkels een uitdaging. "Er zijn nog steeds zaken gesloten of aangepast open, wat het leveren bemoeilijkt. Ook merken we dat mensen minder kopen dan normaal. Er zijn geen feesten of evenementen en dat is te merken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina