Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi naar Guyana voor inauguratie Irfaan Ali

Santokhi naar Guyana voor inauguratie Irfaan Ali

07/08/2020 16:16 - Wilfred Leeuwin

Santokhi naar Guyana voor inauguratie Irfaan Ali

President Chandrikapersad Santokhi woont samen met zijn echtgenote en minister Ramdin de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd Irfaan Ali bij. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi reist zaterdag naar Guyana af voor de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd Irfaan Ali van de People's Progressive Party (PPP). Santhokhi deelde het parlement vrijdag mee dat hij - om de goede relatie met het buurland te bevorderen - ingaat op de uitnodiging van de nieuwe Guyanese president.

Met Santokhi reizen mee zijn echtgenote Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De president vindt dat onder de huidige omstandigheden er geen ruimte is voor een grotere delegatie. Santokhi keert zondag terug. Tijdens zijn afwezigheid zal vicepresident Ronnie Brunswijk belast worden met zijn waarneming.

Het meegaan van Ramdin heeft te maken met de bilaterale gesprekken die zullen worden gevoerd in Guyana met andere Caribische leiders. Vrijdagochtend is er een "goed gesprek" geweest met Irwin LaRocque, secretaris-generaal van de Caricom. Aan de orde kwamen onder meer de betrokkenheid van Suriname in de Caricom en de rol die het land kan vervullen bij het integratieproces in de Caribische regio.

Met LaRocque is ook gesproken over het krijgen van steun uit de Caribische regio bij het bestrijden van Covid-19. Volgens Santokhi is dat al het geval, maar kan Suriname rekenen op meer.

De inauguratie van Ali volgt bijkans vijf maanden na de verkiezingen van maart. Er kon geen nieuwe regering worden gevormd en geïnstalleerd, omdat de aftredende president David Granger van de politieke combinatie APNU/AFC de verkiezingsuitslag niet accepteerde. Meerdere keren moesten stemmen opnieuw worden geteld. Granger heeft zich - na veel externe politieke druk - alsnog bij de uitslag neergelegd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina