Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW: Dienstvoertuigen en zwaar materieel ontbreken

Dienstvoertuigen en zwaar materieel ontbreken in bestand OW

08/08/2020 19:07 - Gilliamo Orban

Dienstvoertuigen en zwaar materieel ontbreken in bestand OW

 

PARAMARIBO - Diverse dienstvoertuigen en zwaar materieel blijken na onderzoek niet voor te komen in het bestand van het ministerie van Openbare Werken. Volgens minister Riad Nurmohamed zou de vorige regering bij bepaalde inkopen de wet- en regelgeving niet hebben gevolgd. “Er ontstaat hierdoor corruptie, want er zijn voertuigen en zwaar materieel gekocht die verdeeld zijn. De mensen kennen dan hun verantwoordelijkheid niet en die voertuigen lijken privédingen te worden”, zegt Nurmohamed tegen de Ware Tijd.

Volgens de taakstelling is OW de instantie waar alle dienstvoertuigen en zwaar materieel dienen te worden geregistreerd. De minister doet dringend een beroep op eenieder, ongeacht het ministerie, deze goederen op te geven bij het departement. Als de mensen geen gehoor geven aan de oproep zal het ministerie juridische stappen ondernemen. "Als blijkt dat er een dienstauto illegaal is bij iemand, gaan we die met de politie in beslag nemen", zegt de bewindsman. De bedoeling is dat een presidentiële commissie deze zaken verder zal onderzoeken.

Nurmohamed kan het juiste aantal voertuigen en zwaar materieel die ontbreken niet aangeven, maar zegt dat het gaat om een groot aantal. Hij wijst erop dat gewezen ministers het recht hebben zes maanden gebruik te maken van overheidsvoertuigen. Ze krijgen ook de gelegenheid om de auto's te kopen. "Los hiervan zijn er heel veel voertuigen bij politici en beleidsmakers van wie een deel heeft gewerkt en een ander deel geen werkzaamheden heeft verricht voor de overheid. Ook zijn er veel machines die niet zijn geregistreerd, maar ik moet de juiste informatie krijgen van de verze- keringsmaatschappijen", zegt de minister. Hij heeft kunnen achterhalen dat twee machines, die waren aangeschaft om met gras begroeide kanalen op te schonen, thuis bij personen waren. Deze zijn intussen ingeleverd bij het ministerie.

Volgens hem is zwaar materieel gebruikt voor politieke propaganda en is die niet ingezet voor duurzame projecten. Dit moet naar zijn mening worden afgestraft. Daarnaast zijn voertuigen door politieke partijen gebruikt tijdens de verkiezingscampagne en daarna niet meer geretourneerd. "Dat heeft het hele volk gezien en we gaan die auto's achterhalen. U kunt me geloven we gaan alles vinden, maar wat verkocht is, is verkocht en we hoeven het niet eens te zijn over de principes, maar ik zal nagaan hoe ik hiermee om zal gaan", aldus Nurmohamed.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina