Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fiadoo goede uitkomst voor artiesten en fans

Fiadoo goede uitkomst voor artiesten en fans

09/08/2020 22:52 - Shanavon Arsomedjo

Fiadoo goede uitkomst voor artiesten en fans

Romano Wip heeft een onemanshow op Fiadoo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Ik liep allang met de gedachte rond een eigen show te presenteren aan de samenleving, maar het kwam maar niet van de grond. Toen ik door Welles van Fiadoo werd benaderd voor een samenwerking, zag ik het meteen als een kans.” Het duurde niet lang of Romano Wip maakte er werk van om zijn onemanshow ‘Alles of niks bij Romano Wip’ op het Surinaamse streamingsplatform te krijgen.

Nadat Sally Kartopawiro werd benaderd via haar manager, heeft ook zij positief gereageerd. Haar show 'Sally is boos' is ook al een tijdje op Fiadoo te zien. Zij is vooral blij dat ze op deze manier wat kan verdienen in deze Covid19-periode.

Beide komedianten krijgen heel veel positieve reacties van hun fans, die blij zijn dat nu zijn thuis zitten ze toch nog kunnen lachen door deze 'grappenmakers'. Dankzij Fiadoo kunnen ook mensen buiten Suriname de shows zien. "Mijn show wordt best veel gestreamd, maar Surinamers moeten nog wennen aan dit systeem. Men is gewend gewoon op YouTube te gaan, terwijl je bij Fiadoo eerst een account moet aanmaken en moet betalen om hun content te zien." Sally is van mening dat Surinamers in dat geval minder moeite doen.

Wip daarentegen merkt op dat mensen meer beseffen dat video's online bekijken niet meer weg te denken is in deze moderne tijd. De komst van een Surinaams platform als Fiadoo ziet hij als een goede uitkomst. Hij zegt dat - als er goede reacties voortvloeien vanuit het publiek over zijn show - hij meer content wil creëren. Ook Sally vindt het geen gek idee meer content te plaatsen op Fiadoo. Ze is ook benaderd door TrackDrip, waardoor het niet is uitgesloten dat zij binnenkort ook haar nieuwe shows op dat platform zal plaatsen.

Als het aan Sally en Wip lag, namen zij meer video's op, maar vanwege de hoge kosten is het voor hen niet haalbaar om dat te doen. "Maar er volgt zeker meer. De motivatie is er", aldus Wip. Nu het duo het podium niet op kan, is het veel bezig met het schrijven van nieuw materiaal. Ze hebben beiden hun tweede onemanshow al ready. Het wachten is op normalisatie van de situatie. Sally is er daarnaast helemaal klaar voor om de fans van Sambel Trasie de show te geven die de theategroep hen verschuldigd is. De opvoering, die is uitverkocht, zou in april plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege Covid-19.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina