Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man ingesloten na gijzelen wanbetaler

Man ingesloten na gijzelen wanbetaler

09/08/2020 21:41 - Van onze redactie

Man ingesloten na gijzelen wanbetaler

 

PARAMARIBO - Maikel A. is in verzekering gesteld door de politie omdat hij een twintigjarige man zaterdagochtend heeft gegijzeld. De gegijzelde is Maikel A. driehonderd euro verschuldigd voor een paar sportschoenen die hij bij hem had gekocht.

Omdat de 36-jarige Maikel A. het geld niet kreeg besloot hij het recht in eigen hand te nemen en gijzelde hij de wanbetaler zaterdagochtend op een parkeerterrein aan de Waterkant. Vervolgens zette Maikel A. de familie van het slachtoffer onder druk om hem te betalen.

Een leidinggevende van de afdeling Kapitale Delicten wist de man zover te krijgen samen met het slachtoffer naar het politiebureau te komen. Maikel A. werd vervolgens ingesloten wegens vrijheidsberoving en afpersing.

Volgens de politie heeft de twintigjarige zich mogelijk schuldig gemaakt aan wanprestatie. Daarvoor had Maikel A. naar de civiele rechter moeten stappen en niet het recht in eigen hand moeten nemen, aldus de politie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina