Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Pokie wil direct contact met volk

Minister Pokie wil direct contact met volk

10/08/2020 05:52 - Beta Debidien

Minister Pokie wil direct contact met volk

Minister Pokie werd zowel in Commewijne, Wanica als Nickerie met identieke problemen geconfronteerd. Foto: NII  

NIEUW-NICKERIE - Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer wil geen beleid vanuit haar kantoor maken. Ze wil in direct contact met burgers kennis nemen van wat er speelt, “zodat wij beter beleid kunnen maken”. Dit zei ze zondag tijdens haar werkbezoek aan Nickerie. Dezelfde boodschap had ze vrijdag in Commewijne en Wanica. Pokie wil de verwerking van grondaanvragen duidelijk anders inrichten dan haar voorgangers.

De bewindsvrouw heeft zondag kennis gemaakt met de medewerkers van het bijkantoor van het ministerie in Nickerie. "Wij hebben ook hier de problemen aangehoord en zullen ons beleid erop afstemmen." De problemen in de drie bezochte districten zijn vrijwel identiek. Zo blijkt dat vaak hetzelfde terrein meer dan één keer is toegewezen.

Een ander vraagstuk is dat mensen op leeftijd hun percelen willen verdelen onder hun kinderen. "Maar ze kunnen dat niet afronden", zegt Pokie Het gaat veelal om grond waarop de mensen jaren wonen. "We weten niet waarom het zolang duurt dat de mensen geen titel krijgen op hun percelen waardoor zij er geen zekerheid op hebben."

Burgers hebben zelfs na jaren nog geen antwoord gehad op hun grondaanvraag. "We gaan nu echt kijken naar die groep. Ons motto is dat elke Surinamer recht heeft op terrein om te bouwen, vandaar dat wij nu duidelijk beleid zullen maken, zodat de mensen in aanmerking kunnen komen voor een stuk terrein", zegt de minister. Het boedelvraagstuk is volgens de bewindsvrouw iets ingewikkelder. "We gaan een ministeriële werkgroep in het leven roepen die een studie zal maken om ook dat probleem aan te pakken."

"We weten niet waarom stukken zo traag worden afgehandeld. De stukken blijven langer dan een jaar liggen op het bijkantoor van het ministerie in het district. Steeds moeten we aanhoren dat onze stuken in behandeling zijn", beklaagt Lekhram Rambadal zich. Hij heeft domeingrond dat aan Nickerianen was toegewezen opgekocht en een aanvraag ingediend om de percelen op zijn naam over te schrijven. Rambadal hoopt dat minister Pokie de veelheid aan problemen zal aanpakken, zodat de mensen op korte termijn een titel krijgen op het perceel waarop ze tientallen jaren wonen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina