Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vanan weer op de baan: 'Anders dan normaal maar chill'

Vanan weer op de baan: 'Anders dan normaal maar chill'

10/08/2020 17:17 - Terence Oosterwolde

Jeffrey Vanan (m) had in het weekend na een klein halfjaar zijn eerste race.

Jeffrey Vanan (m) had in het weekend na een klein halfjaar zijn eerste race. Foto: collectie Jeffrey Vanan  

PARAMARIBO - Jeffrey Vanan stond in het weekend na maanden weer op de baan voor atletiekwedstrijden. "Het was een beetje anders dan normaal", beaamt hij maandag vanuit Nederland tegenover de Ware Tijd. "Maar het was wel chill om dat gevoel van lopen weer te krijgen."

De Surinaamse sprinter liep twee races in Breda, Nederland en één in het Belgische Brussel. In het zogenoemde 'Nonsense weekend' werd Vanan tijdens de limietenwedstrijd in Breda vierde op de 100 meter in 10,63 seconden. Churandy Martin won in 10,34. "Het was een heel mooie race. Ik had een heel goede start, had een goede race, maar uiteindelijk was het laatste stukje een beetje killing", vertelt Vanan.

Niet vreemd nadat hij haast een halfjaar stil heeft gezeten. Zijn laatste wedstrijd was een indoorrace in België in februari. "Daarna was het alleen trainen en vervolgens werd alles afgesloten (vanwege de uitbraak van corona, ... red.)." Twee weken geleden pakte Vanan de draad voorzichtig op en had hij bij Haag Atletiek een trainingswedstrijd tegen onder anderen Ryan Shields. Hij werd toen tweede in 10,66. De Surinamer erkent dat het nog een beetje schort. "Het ritme moet er weer in komen." Daarnaast speelden andere factoren mee. "Het weer was ook een beetje 'anders'. Het was 37 graden, het was super warm en heet."

Vanan, Zuid-Amerikaanse sprintkampioen op de 60 meter, koos er ook voor om de 200 meter te lopen in Breda. Hij klokte 21,52 seconden en werd derde achter Martina (20,90) en Shields (21,40). Vanan: "Na zo lang weer de 200 meter lopen was weer wennen." Maar ook met alles er om heen was het 'aanpassen'. "De situatie is gewoon een beetje anders; alles moet volgens de coronaregels."

In de Belgische hoofdstad Brussel klokte Vanan zondag tijdens de Brussels Grand Prix in het Koning Boudewijnstadion 10,82 seconden op de 100 meter. Hij werd daarmee zevende. De Fransman Amaury Golitin werd eerste in 10,48. De Surinamer deed niet mee aan de dubbele afstand. Hij richt zijn blikken nu op de race van dit weekend in Nijmegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina