Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-barometer: 39ste dode genoteerd

Covid-19-barometer: 39ste dode genoteerd

11/08/2020 20:21 - Van onze redactie

Covid-19-barometer: 39ste dode genoteerd

 

PARAMARIBO - Nadat eerder op de dag de Communicatiedienst Suriname (CDS) het coronadodental actualiseerde van dertig naar 38, blijkt er in de vijf uren daarna nog een sterfgeval te zijn geregistreerd. Dat betekent dat 39 mensen in Suriname aan Covid-19 zijn overleden. Zulks is af te leiden van het bijgewerkt dashboard op de website.

De CDS zei dinsdagmiddag in een persbericht dat het eerdere verschil (30 om 38) kwam doordat de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de Medische Zending (MZ) niet aan het dashboard waren gekoppeld. Dat zou worden veranderd.

Met zeventig nieuwe positieve gevallen in de afgelopen 24 uur is Suriname de 2.500 Covid-19-besmettingen gepasseerd. Het dashboard toont 2.559 positieve gevallen. Daarvan worden 808 aangemerkt als actief.

In de afgelopen 24 uur zijn er 244 personen getest, van wie 174 negatief waren. In dezelfde tijdspanne zijn 38 mensen genezen verklaard van het nieuwe coronavirus, waardoor het totaal nu staat op 1.712.

In de ziekenhuizen liggen 116 personen en op de intensive care unit veertien patiënten. Dinsdagmiddag zei internist Soeradj Harkisoen tijdens de persconferentie van het Outbreak Management Control Team dat de IC-beddencapaciteit van het hele land negentien is.

Er zijn 678 positief geteste personen in isolatie, terwijl 585 burgers die niet positief zijn ondergebracht zijn in quarantaine. Harkisoen waarschuwde dat de verschillende opvangfaciliteiten (ziekenhuizen en elders) vol raken. "Als het aantal positieve mensen per dag zo blijft of gaat stijgen kunnen wij dit binnenkort niet aan", waarschuwde hij.

Harkisoen drukte de samenleving op het hart de maatregelen na te leven. President Chandrikapersad Santokhi heeft maandagavond onder meer aangegeven dat de lockdown met één uur wordt vervroegd: acht uur 's avonds tot vijf uur 's middags. Daarnaast blijven mond- en neuskap, handhygiëne en social distancing verplicht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina