Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19-dodental Suriname bijgesteld naar 38

Covid-19-dodental Suriname bijgesteld naar 38

11/08/2020 16:03 - Van onze redactie

Covid-19-dodental Suriname bijgesteld naar 38

Foto: Star 102.7  

PARAMARIBO - Hoewel op de officiële Covid-19-website van Suriname staat dat er dertig personen zijn overleden aan het coronavirus, ligt dat aantal in werkelijkheid hoger. De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft dinsdagmiddag laten weten dat er 38 coronadoden zijn.

Het verschil wordt toegeschreven aan het feit dat de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de Medische Zending (MZ) niet aan het dashboard waren gekoppeld. Daardoor kwam de informatie - volgens het persbericht van de CDS - niet op dagbasis binnen, waardoor het soms administratief wat langer duurde om de informatie te krijgen. Besloten is om de twee instanties - net als de ziekenhuizen - nu wel te koppelen aan het dashboard, waardoor de informatie direct binnenkomt.

De acht personen die nog niet zijn verwerkt op de website zijn niet op één dag overleden. Zes sterfgevallen werden "in de afgelopen weken" geregistreerd op de SEH van het AZP, een zevende kwam binnen via MZ en aangegeven wordt dat de achtste persoon maandag is overleden op de Intensive Care Unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Beloofd wordt dat het dodental op de Covid-19-website dinsdag nog zal worden aangepast. Zo meteen houdt het Outbreak Management Control Team na lang weer een persconferentie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina