Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inzichten Ramadhin niet veranderd

Inzichten Ramadhin niet veranderd

11/08/2020 05:54 - Aidy Pinas-Agodeba

Inzichten Ramadhin niet veranderd

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De aanpak van de meest essentiële en cruciale zaken binnen de gezondheidszorg op korte termijn is noodzakelijk. Er wordt nu voorkeur gegeven aan het garanderen van onder meer de Covid19-zorg, operaties en vaccinatie, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tegen de Ware Tijd. Hij laat weten dat een paar lopende projecten tijdelijk on hold zijn gezet.

Vooral Covid-19 legt nu enorme druk op het zorgsysteem. De dienstverlening in onder meer poliklinieken en ziekenhuizen vindt slechts op een laag pitje plaats. Al maanden worden er alleen spoedoperaties uitgevoerd. Er is dus een grote patiëntengroep die niet de nodige aandacht krijgt. Volgens de bewindsman wordt er nagegaan hoe er opschaling kan plaatsvinden.

In zijn vorige functie, particuliere arts, had hij zijn eigen mening over zaken. Belangrijk voor hem was structuur, efficiëntie en effectiviteit in de zorg. Er is geen verandering komen gekomen in die inzichten. Echter, Ramadhin draagt nu wel de hoogste verantwoordelijkheid over de zorg en is zich daar bewust van. Hij houdt zich nu ook bezig met mensen, instituten en natuurlijk het financieel plaatje. "Ik ben bezig een inhaalslag te maken. Ik oriënteer mij nog steeds samen met deskundigen om een duidelijk beeld te hebben van waar de problemen zijn en waar er brandjes geblust moeten worden."

Hij betreurt de beschuldigingen die onlangs zijn gedaan door Cleopatra Jessurun met betrekking tot het Outbreak Management Control Team. Echter, hij wenst er niet op in te gaan. De onderdirecteur is voorlopig ook belast met de werkzaamheden van Jessurun, die haar ontslag heeft ingediend als directeur op het ministerie. Ramadhin vindt het wel noodzakelijk dat er spoedig een directeur wordt benoemd, omdat deze een belangrijke schakel is binnen het geheel.

Hij onderstreept dat er altijd meningsverschil zal zijn over de wijze van aanpak, maar het werk moet toch voortgezet worden. Bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg wordt het geheel op dit moment gecoördineerd door epidemioloog Radjesh Orie. Directeur Minouche Bromet, die op 2 december vorig jaar werd aangesteld, nam op 4 augustus ontslag "vanwege gezondheidsredenen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina