Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Borstvoeding tijdens Covid-19 kan gewoon'

'Borstvoeding tijdens Covid-19 kan gewoon'

12/08/2020 05:52 - Aidy Pinas-Agodeba

'Borstvoeding tijdens Covid-19 kan gewoon'

Ook in deze Covid-19-crisis kunnen moeders normaal borstvoeding geven. Foto: FB Stibosu  

PARAMARIBO - Soenita Nannan-Panday-Gopisingh, medisch directeur van 's Lands Hospitaal, hoopt dat het geven van borstvoeding niet negatief wordt beïnvloed door Covid-19. In gesprek met de Ware Tijd geeft ze aan dat moeders, zelfs wanneer ze positief zijn getest op het nieuwe coronavirus, normaal borstvoeding mogen geven met in achtneming van de maatregelen.

Nannan-Panday-Gopisingh: "We hebben ook bevallingen gehad van vrouwen die positief waren getest op corona, maar ze hebben gewoon borstvoeding gegeven." Tussen 1 en 7 augustus werd de jaarlijkse internationale borstvoedingsweek herdacht. In Suriname is er dit jaar niet veel ruchtbaarheid gegeven aan deze bijzondere week.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft landen opgeroepen om actie te ondernemen voor bevordering van het geven van borstvoeding. Deze keer is dat gedaan samen met Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties (VN). Het thema was 'Borstvoeding ondersteunen voor een gezondere planeet'.

Nannan-Panday-Gopisingh dat de begeleiding van moeders al tijdens de zwangerschap begint. Er wordt onder meer voorlichting gegeven om hen bewust te maken van het belang van borstvoeding. Zelf heeft de medisch directeur jaren gewerkt op de Moeder- en Kindafdeling van het ziekenhuis. De verpleegkundigen van die afdeling zijn getraind om de moeders goed te informeren en te begeleiden.

Ook was er een lactatiekundige. Zo iemand is dé professional binnen de zorgketen voor ouders en kind in het begeleiden bij de borstvoeding. 's Lands Hospitaal heeft een borstvoedingkamer waar moeders en verpleegkundigen privacy hebben om in een prettige omgeving bijvoorbeeld moedermelk af te kolven. Het ziekenhuis werkt ernaar toe om de titel te krijgen van babyvriendelijk ziekenhuis, maar als gevolg van Covid-19 is er stagnatie opgetreden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina