Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boy' terug met knock-out tegen Dos Santos

'Bigi Boy' terug met knock-out tegen Dos Santos

16/08/2020 01:58 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik brengt Junior dos Santos met een linkse hoek aan het wankelen voordat hij de Braziliaan met een rechtse definitief naar het canvas stuurt.

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik brengt Junior dos Santos met een linkse hoek aan het wankelen voordat hij de Braziliaan met een rechtse definitief naar het canvas stuurt. Foto: The MMA India Show  

PARAMARIBO - Weer een gevecht, weer een knock-out voor Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik. De Surinaamse MMA-vechter maakte drie maanden na zijn eerste nederlaag ooit in de nacht van zaterdag op zondag een succesvolle rentree in de achthoek. Hij kreeg tijdens UFC 252 in Las Vegas de Braziliaanse ex-zwaargewichtkampioen Junior 'Cigano' dos Santos met 3:47 te gaan in de tweede ronde klein.

"Na het laatste gevecht wilde ik gelijk weer in de octagon. Ik ging meteen weer trainen want ik had iets recht te trekken", liet Rozenstruik kort na het gevecht weten. Hij doelde daarmee op de snelle nederlaag tegen Francis Ngannou. De Kameroener sloeg 'Bigi Boy'op 9 mei al na twintig seconden knock-out.

Rozenstruik beloofde dat verlies goed te maken met een knock-out tegen Dos Santos en kwam zijn belofte na. De twee begonnen in de UFC Apex in de gokstad Las Vegas aftastend met hier en daar een speldenprikje maar pas in de tweede ronde kwam de strijd echt los. Rozenstruik bracht Dos Santos eerst met een linkse hoek aan het wankelen voordat hij de Braziliaan met een rechtse voorgoed naar het canvas stuurde.

Daarna volgden een barrage van slagen voordat de arbiter ertussen kwam en het gevecht stopzette. Het betekende voor 'Bigi Boy' zijn vijfde zege in zes UFC-partijen. Vorig jaar versloeg hij achtereenvolgens de Braziliaan Junior Albini, de Amerikaan Allen Crowder, de Wit-Rus Andrei Arlovski en de Nederlander Alistair Overeem.

In totaal heeft de Surinamer al twaalf MMA-partijen achter de rug. Na het gevecht van zaterdag ging hij nog even zitten bij gymgenoot Dos Santos met wie hij samen traint bij American Top Team in Florida. Rozenstruik wil snel weer de gym in om zich voor te bereiden op een volgend gevecht.

De vorige keer daagde hij Ngannou uit, maar deze keer heeft hij geen voorkeur. "Ik hoor anderen mijn naam noemen maar deze keer ga ik de fans en de UFC hun ding laten doen. Ik ben ready voor iedereen. Wie me zoekt kan me in de gym vinden. Ik ben daar twee keer per dag."

Met de zege maakt Rozenstruik weer een stap richting zijn doel: zwaargewichtkampioen worden. Het ziet ernaar uit dat hij daarvoor weer voorbij Ngannou zal moeten gaan wanneer die de vacante zwaargewichttitel opeist. "Zo gauw dat gebeurt wil ik een rematch. Zo niet, dan zien we wel wat er gebeurd."

Voor nu gaat 'Bigi Boy' de zege met familie en vrienden vieren, maar het groter doel verliest hij niet uit het oog. "Suriname, ik dank jullie voor de steun. We zijn nog niet waar we moeten zijn maar ik kom eraan", sloot hij zijn interview na het gevecht af.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina