Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Sisa Agi': Legende met groot showmanship

'Sisa Agi': Legende met groot showmanship

16/08/2020 16:08 - Tascha Aveloo

Sisa Agi is niet meer.

Sisa Agi is niet meer. Foto: dWT  

PARAMARIBO - In januari werd een succesvolle ‘Give Thanks: Tribute to Sisa Agi’ gehouden om geld in te zamelen voor de eens gevierde zangeres Agnes Nagie beter bekend als Sisa Agi. Ze was bijna een jaar geleden op de verjaardag van haar kleinzoon door een beroerte getroffen en raakte eenzijdig verlamd. Nagie, die het financieel moeilijk kreeg, werd na haar ziekte opgenomen in het verzorgingstehuis Libi Makandra. Ze is dinsdag op 57-jarige leeftijd overleden.

Sisa Agi was beroemd in Suriname vanwege haar hits 'Faluma' en 'Teke Doi'.  Begonnen als Alekezangeres zong ze later in haar carrière onder meer in de bekende kawinaformatie Ai Sa Si. "Ik heb shows van haar meegemaakt met Ai Sa Si en ben met haar geweest naar Nederland. Ze is een legende geweest", stelt radiomaker Guno Ravenberg in gesprek met de Ware Tijd. "Ik geloof dat zij als vrouwelijke zanger enorm veel durf had en met haar bijdrage de kawina heeft gebracht naar een hoger niveau met Sukru Sani en Ai Sa Si. We verliezen in haar een groot zangeres. Ze wist zich heel krachtig tussen al die mannen te handhaven."

Ravenberg vertelt dat Sisa Agi werkte bij de toenmalige manager van Ai Sa Si, Glenn Reyke. "Hij had haar horen zingen en moedigde haar aan om samen met de boys wat te doen en het is ingeslagen als een bom. Het is pijnlijk dat ze er niet meer is, maar we zullen het verlies moeten accepteren. Nu is ze gaan rusten, verlost van haar pijn." Behalve Reyke waren Nolly Roozer en Clifton Braam als pr-man deel van het management. Kort nadat Braam na ongeveer zes jaar bij Ai Sa Si vertrok, begon de artieste met de band te zingen.

Hij heeft haar uiteindelijk live meegemaakt en gezellig met haar kunnen babbelen in aanloop naar de grote Ai Sa Si-reünie op 4 mei 2013. "Dat was een geweldige show. Flamboyant was nokvol. Er kon geen kip meer bij. En daar heb ik haar geweldige showmanship van dichtbij meegemaakt. Sisa Agi was te gek. Na al die jaren kon ze het nog steeds. Persoonlijk denk ik dat ze veel meer in haar had, maar dat ze niet in de gelegenheid is geweest om haar talent volledig te ontplooien. Ik wist dat ze andere liederen had maar waarom die niet zijn uitgekomen weet ik niet. We hebben in ieder geval een geweldige artieste verloren", verzucht Braam.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina