Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Ellende en hoop

COMMENTAAR: Ellende en hoop

17/08/2020 12:00

COMMENTAAR: Ellende en hoop

 

DE WEEK DIE Suriname achter zich heeft zouden we het liefst zo snel mogelijk vergeten. Het was een week die zich vooral kenmerkte door gevallen van levensberoving, andere vormen van misdaad, maar ook door de negatieve ontwikkeling van Covid-19 dat de sterftebarometer opnieuw deed stijgen en strubbelingen op het politieke vlak die niet veel goeds beloven.

Maar elke medaille heeft een keerzijde, om met een sportterm te praten. Er waren ook wat lichtpuntjes, zoals jongeren die hun diploma behaald hebben na een moeizaam studiejaar en die een vervolgstap kunnen zetten. Sommigen in eigen land, anderen kiezen voor een studie over zee.

Maar het grootste lichtpunt in deze donkere dagen is misschien wel de overwinning die gevechtssporter Jaïrzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik zaterdag in Las Vegas, Verenigde Staten heeft behaald tijdens de UFC 252. Hij kreeg de Braziliaanse ex-zwaargewichtkampioen Junior 'Cigano' dos Santos op de knieën met een knock-out in de tweede ronde.

Dit is een goede opsteker voor Rozenstruik die op 9 mei, na een zeer hoopgevende voorbereiding, toch de overwinning moest laten aan de Kameroener Francis Nhannou. Dat was een bittere pil. De vechtlust van Rozenstruik en de roep van zijn fans om een overwinning waren voor hem ongetwijfeld de grote drijfveer om een beter resultaat neer te zetten en hij voorspelde zelfs een knock-out tegen de Braziliaan. Bigi Boy heeft niet teleurgesteld. Het werd zijn vijfde zege in zes UFC-wedstrijden.

Belangrijk is dat Rozenstruik na de zege van zaterdag met beide benen op de grond blijft staan en zich blijft voorbereiden op ongetwijfeld nieuwe uitdagingen die hij mag tegemoet zien. Dat ziet hij zelf ook in, want hij wil zo snel mogelijk zijn trainingen hervatten. En dat moet wel, wil hij zijn uiteindelijke doel halen: zwaargewichtkampioen. En dat moet eens lukken. Suriname kijkt ernaar uit.

Hoe anders is het met de sporten die lokaal bedreven worden. Leek het er twee maanden geleden nog op dat het sporten 'snel' zou kunnen worden hervat, is de situatie nu weer bij af. SVB-voorzitter John Krishnadath drukte de samenleving met de neus op de feiten met zijn uitspraak dat er geen zicht is op het nieuwe voetbalseizoen. En dat geldt ook voor diverse andere takken van sport. Maar hoe snel de situatie in positieve zin zal omslaan ligt aan de burgers, in welke mate die zich aan de Covid-19- richtlijnen houden, want daar lijkt het nog niet echt mee te lukken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina