Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gestrande vreemdelingen mogen halfjaar langer blijven

Gestrande vreemdelingen mogen halfjaar langer blijven

18/08/2020 01:10 - Van onze redactie

Gestrande vreemdelingen mogen halfjaar langer blijven

Foto: dreamstime  

PARAMARIBO - Het kortverblijf van vreemdelingen in Suriname is met zes maanden verlengd vanwege het gesloten luchtruim alsgevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het gaat om mensen die vanaf 13 september 2019 voor een halfjaar naar Suriname zijn gekomen en van wie het kortverblijf al is verstreken.

Volgens de afdeling Voorlichting en communicatie van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is gekozen voor de verlenging zodat de bezoekers tot de dag van hun vertrek uit het land niet de illegale status krijgen. Om in aanmerking te komen voor verlenging moeten alvast het retourticket en geldig paspoort worden getoond. Eventueel kan worden gevraagd naar additionele documenten en informatie.

De voorziening geldt voor vreemdelingen die vanaf 13 september 2019 zijn afgereisd. Het kortverblijf van deze groep wordt - te rekenen van 13 maart 2020 - verlengd met maximaal zes maanden. Deze termijn kan daarna steeds worden verlengd met drie maanden totdat het luchtruim van Suriname en van het land van aankomst zijn opengesteld. Ook vreemdelingen die vanaf 13 december 2019 in Suriname zijn, komen in aanmerking voor verlenging.

Juspol zegt "na goed overleg" tot dit besluit zijn gekomen "Hiermee wordt voorkomen dat een groeiend aantal vreemdelingen met een illegale status in Suriname rondloopt." Vanwege de wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus besloten verschillende landen vanaf maart 2020 hun luchtruim voor bepaalde en onbepaalde tijd te sluiten. Sindsdien zijn er wel speciale repatriatievluchten uitgevoerd door onder meer SLM en KLM van en naar onder meer Nederland, Verenigde Staten en Brazilië.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina