Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Luchtruim nog zeker maand dicht

Luchtruim nog zeker maand dicht

18/08/2020 10:01 - Arjen Stikvoort

Luchtruim nog zeker maand dicht

Foto: aerosweep.com  

PARAMARIBO - Het luchtruim blijft de komende dertig dagen nog gesloten voor personenverkeer. De verlenging is noodzakelijk door de steeds toenemende gevallen van Covid-19 in Suriname. “We zijn nog bezig om alle protocollen van de luchthaven te organiseren, zodat we op een verantwoorde manier het luchtverkeer weer kunnen openstellen", zegt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) tegen de Ware Tijd.

Sinds de uitbraak van Covid-19 op 13 maart, is het luchtruim door de autoriteiten gesloten. De bedoeling was om het dinsdag weer te openen, maar door de nieuwe ontwikkelingen rond het virus gaat dit niet door. Jubithana heeft het besluit genomen in overleg met zijn collega van Volksgezondheid, Luchthavenbeheer en het Management Outbreak Control Team. De bewindsman benadrukt dat het aantal besmettingen sterk toeneemt. "Daar zullen we op een zeer verantwoorde manier mee moeten omgaan. Dat de sector toerisme om hulp schreeuwt begrijp ik, maar we hebben een belangrijke taak te vervullen kijkende naar de opvang van de Covid-19 gevallen. Met de capaciteit moeten we ernstig rekening houden."

Overigens, de TCT-minister heeft begrip voor de roep naar openstelling van het luchtruim door exporteurs die hun vracht op de commerciële vluchten kunnen uitbreiden als SLM en KLM vaker gaan vliegen. Uitzonderingen (kunnen) worden gemaakt voor urgente vluchten zoals repatriëring, vervoer van personen in verband met overlijden, om medische redenen of wanneer iemand een belangrijke dienst voor de Surinaamse staat kan of moet leveren. "Maar ook hiervoor gelden strikte protocollen van het ministerie van Volksgezondheid. Er moet namelijk genoeg opvangcapaciteit zijn voor de mensen die we binnenhalen", zegt Jubithana. SLM voert op de dinsdag vanuit Amsterdam naar Paramaribo een urgentievlucht uit en op de woensdag van Paramaribo naar Amsterdam. De KLM doet dat op de vrijdag vanuit Amsterdam naar Paramaribo en op de zaterdag in omgekeerde richting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina