Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Ramdin naar Den Haag voor werkbezoek

Minister Ramdin naar Den Haag voor werkbezoek

18/08/2020 17:02 - Ivan Cairo

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin.

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Minister Albert Ramdin (Buza) vertoeft vanaf donderdag voor een vijfdaags werkbezoek in Nederland. Hij zal onder andere bilateraal beleidsoverleg voeren met zijn collega Stef Blok. Ook zal hij een ontmoeting hebben met de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ramdin voert tijdens zijn verblijf in Nederland ook gesprekken met vertegenwoordigers van de Surinaamse diaspora.

Tegen de Ware Tijd zegt de bewindsman dat het onderhoud met de Nederlandse ministers in het teken staat van het telefonisch overleg dat president Chandrikapersad Santokhi kort na zijn beediging had gevoerd met premier Mark Rutte. De twee regeringsleiders hadden toen de intentie uitgesproken om de diplomatieke en politieke banden tussen hun landen weer nieuw leven in te blazen. Tijdens de regeringen-Bouterse waren de banden tussen Suriname en Nederland sterk bekoeld.

"Ik had reeds een telefonisch onderhoud met mijn Nederlandse collega en wat werkafspraken gemaakt. Nu zullen we dat face to face doen om zaken verder uit te werken", zegt Ramdin. Hij praat nadrukkelijk over "de relatie Suriname-Nederland", omdat de minister op de eerste plaats zal kijken naar de belangen van Suriname. Het werkbezoek zal ook aangewend worden om de negatieve perceptie van Suriname in Nederland te doen veranderen.

Wat betreft de bilaterale samenwerking gat de aandacht momenteel voornamelijk uit naar samenwerking op technisch-, cultureel- en financieel gebied, maar ook op het stuk van gezondheidszorg wenst Paramaribo een nauwe samenwerking met Den Haag. Voor de korte termijn zal de focus liggen op aanpak van de COVID-19 pandemie, armoedebestrijding en financiering.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina