Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: President en SVB

COMMENTAAR: President en SVB

24/08/2020 12:00

COMMENTAAR: President en SVB

 

HET BESTUUR VAN de Surinaamse Voetbalbond (SVB) had een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi over lopende zaken. Eerder, tijdens de hearings, had de president de bond al ontvangen. SVB-voorzitter John Krishnadath heeft tegen de Communicatiedienst Suriname gezegd dat de president ruim aandacht heeft geschonken aan de vraagstukken die door zijn bestuur op tafel zijn gelegd: Surinames deelname aan de WK 2020-kwalificatiewedstrijden, de viering van 100 jaar SVB op 1 oktober, plannen voor de bouw van een internationaal stadion en afschaffing van vermakelijkheidsbelasting dat als een blok aan het been is van lidbonden.

Dat de president voor de tweede keer in korte tijd, tijd heeft vrijgemaakt om een sportbond te ontvangen is aangenaam, maar het steekt, dat een aantal bonden het vreselijk moeilijk heeft en dat er daarvoor weinig aandacht bestaat. Het land is in crisis en daarvoor is de onverdeelde aandacht van de president vereist om oplossingsmodellen te zoeken om de problemen te lijf te gaan.

Van het staatshoofd wordt verwacht dat hij modern leiderschap toont en adequaat delegeert. Sportbonden zijn met hun problemen terecht bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (RO&S). Dat ministerie heeft tot taak na te gaan welke noden, alle bonden, ook die in het achterland, hebben. Daar komt bij dat Suriname een internationaal zwembad nodig heeft, een internationale atletiekbaan en een eigen sporthal voor de basketbalassociatie. Over die plannen is al nagedacht. Decentralisatie van accommodatie naar de achtergestelde gebieden waar talent aanwezig is moet worden voortgezet.

Zolang het leven van alle dag niet is genormaliseerd en de torenhoge schulden wurgend zijn, is het niet verstandig onder de huidige omstandigheden borg te staan voor de SVB voor een miljoenenlening bij India voor de bouw van een nieuw stadion. In de huidige crisis waarin de regering mikt op inkomstenverhogende maatregelen is het niet verantwoord vermakelijkheidsbelasting af te schaffen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina