Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjaronn Chery mag voor 'Natio' uitkomen

Tjaronn Chery mag voor 'Natio' uitkomen

25/08/2020 15:56 - Van onze redactie

Tjaronn Chery mag voor 'Natio' uitkomen

Tjaronn Chery mag vanaf nu voor Suriname uitkomen. Foto: Sander Bereds  

PARAMARIBO - De nationale voetbalselectie van Suriname heeft haar tweede 'diaspora'-aanwinst binnen. Tjaronn Chery, 32, is vanaf dinsdag gerechtigd om voor Suriname uit te komen. Bondscoach Dean Gorré heeft dinsdag het paspoort van de speler ontvangen.

Chery behoort tot de voetballers van Surinaamse komaf die kenbaar hebben gemaakt de Surinaamse kleuren te willen verdedigen op het voetbalveld. Eerder maakte Nigel Hasselbaink al zijn debuut binnen 'Natio'. De voetballer van het Israëlische Hapoel Be'er Sheva speelde de laatste twee duels in League B van de Concacaf Nations League mee.

Op de lijst van diasporaspelers die voor Suriname willen uitkomen staan onder anderen Kelvin Leerdam, die al mee had getraind, Ryan Donk, Diego Biseswar, Miquel Nelom, Mitchell Donald, Florian Jozefzoon, Myenty Abena en Warner Hahn. Het proces om alle documenten in orde te brengen vergt tijd.

Echter, Gorré gelooft erin dat alles in orde komt. Die overtuiging is versterkt na het gesprek dat hij en John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond, vrijdag hadden met president Chandrikapersad Santokhi. Daags daarvoor had Krishnadath zich nog geërgerd aan een ambtenaar of consultant, die de zaak op hield. Volgens hem had de Fifa de SVB sinds 13 maart om een simpele verklaring gevraagd over bepaalde spelers. "Ik kan mij niet voorstellen dat mensen zich wanen meer power te hebben dan de minister en ook niet aan het 's landsbelang denken."

Chery heeft in Nederland de jeugdopleiding van Twente doorlopen, waarna hij bij die club in 2008 zijn debuut als profvoetballer maakte. De aanvallende midenvelder kwam vervolgens uit voor de eerstedivisieploegen Cambuur Leeuwaarden (2009/huurbasis), RBC (2009-2010) en Emmen (2010-2011). In 2011 keerde hij terug op het hoogste niveau van Nederland en stond hij op het veld namens ADO Den Haag (2011-2014) en Groningen. Daarna koos hij voor een buitenlands avontuur. Hij heeft gespeeld voor Queens Park Rangers (2015-2017) in Engeland, was actief bij Guizhou Zhicheng in China en Kayserispor in Turkije. Chery zit nu in Israël bij Macabi Haifa. Tot nu toe vond hij acht keer het net in 25 duels voor de Israëlische club. Voor zijn loopbaan staat hij op 77 goals in 360 wedstrijden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina