Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PL-lijsttrekker Eskak nieuwe Biza-directeur

PL-lijsttrekker Eskak nieuwe Biza-directeur

29/08/2020 06:00 - Van onze redactie

Nasier Eskak, de nieuwe directeur van Biza, tekent het protocol van overdracht.

Nasier Eskak, de nieuwe directeur van Biza, tekent het protocol van overdracht. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Nasier Eskak is de nieuwe directeur op het ministerie van Binnenlandse Zaken. De Communicatiedienst Suriname van de regering, die dat vrijdag aan de pers bekendmaakte, laat weten dat Eskak donderdag formeel heeft overgenomen van Putridewi Amatsoemarto.

Eskak was tijdens de verkiezingen van 25 mei lijsttrekker van de Pertjajah Luhur in district Wanica. Echter, hij werd niet gekozen. De zetel ging naar Miquella Soemar-Huur van Abop, die met voorkeurstemmen werd gekozen. Ze stond op nummer 7 van de lijst van Pertjajah Luhur (PL) en was daarmee lijstduwer. De jonge politica haalde 4.784 stemmen meer dan Eskak.

Tegenover de Ware Tijd verklaarde Eskak ongeveer een week na de stembusgang "in zekere zin wel teleurgesteld" te zijn dat hij de zetel heeft gemist. "Het is een teken dat ik mij harder moet inzetten en intensiever in contact moet blijven met het volk." Eskak beloofde zich samen met PL te blijven inzetten voor de noden van het volk. In aanloop naar de verkiezingen had hij nog geroepen dat hij een eventuele zetel zou inleveren als PL samen met de NDP zou werken.

Volgens het persbericht van de CDS is Eskak geen onbekende op het ministerie. Hij heeft zich geruime tijd beziggehouden met het personeelsbeleid en is één van de grote motoren achter het opzetten van het directoraat HRM. Hij vindt het een eer om op dit niveau zijn bijdrage te mogen leveren aan het departement, aldus het CDS. De nieuwe directeur wil zich bijzonder sterk maken voor het personeelsbeleid. "Aangezien het personeelsbeleid overgeheveld is naar het directoraat HRM zal de focus liggen op het administratiefrechtelijk verkeer en het functioneren van de overheid, om deze effectiever en efficiënter te maken.

Andere prioriteitsgebieden van Eskak zijn het verder optimaliseren van de dienstverlening van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en de evaluaties van de afgelopen verkiezingen. Ook het Bureau voor Genderaangelegenheden en het Nationaal Archief Suriname zullen onder de loep worden genomen. Bij CBB is Anastatia Kanapé-Pokie op 21 augustus aangesteld als nieuwe directeur. Ze nam over van Dennis Menso. Kanapé-Pokie is vanaf 2004 werkzaam bij het CBB op de afdeling Binnenland en heeft ook haar ondersteuning gegeven aan de afdelingen Paspoorten en Aanvullingen en Verbetering. Vanaf 2012 gaf ze leiding aan de afdeling Centraal Bevolkingsadministratiebewaking.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina