Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebureau Santo Boma dicht vanwege Covid-19

Politiebureau Santo Boma dicht vanwege Covid-19

31/08/2020 02:20 - Van onze redactie

Politiebureau Santo Boma dicht vanwege Covid-19

Het politiestation Santo Boma werd zondag gesloten en is pas donderdag weer toegankelijk voor publiek. Foto: KPS  

WANICA - Het politiebureau Santo Boma is zondag gesloten. Het Korps Politie Suriname (KPS) ging daartoe over omdat er Covid-19 besmette personen in het gebouw zijn geweest.

Het pand zal worden ontsmet door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. Het bureau is vanaf 3 september weer open voor de gemeenschap. In de periode dat de post dicht is - zondag tot en met woensdag - kunnen personen van het ressort Santo Boma zich wenden tot de politie van Santodorp of Leidingen of anders het Command Center.

Het is niet de eerste keer dat een afdeling van het KPS dicht moet vanwege het coronavirus. In juli werd de afdeling Verkeerstechnische Dienst voor onbepaalde tijd gesloten omdat een medewerker positief was getest op het coronavirus. Een maand daarvoor besloot de afdeling Verkeersvoorlichting, Onderwijs en Statistieken het verkeersexamen voor vijfdeklassers van de lagere school af te gelasten vanwege de Covid-19-pandemie.

Op 18 augustus had minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie tijdens de persconferentie van het Outbreak Management Control Team een coronabesmetting van een agent in Nickerie desgevraagd bevestigd. Het gebouw werd ontsmet door het NCCR en agenten moesten in thuisquaraintaine. "Ook de politie is niet bespaard gebleven van besmettingen, maar de korpsleiding heeft in een vroeg stadium protocollen samengesteld en het is allemaal goedgekomen", verzekerde hij over het positieve geval in Nickerie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina