Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lösche: 'Toelating tot DNA 'historisch moment''

Lösche: 'Toelating tot DNA 'historisch moment''

02/09/2020 00:00 - Jason Pinas

Met de toelating van NDP-parlementariër Tashana Lösche is DNA eindelijk op volle sterkte.

Met de toelating van NDP-parlementariër Tashana Lösche is DNA eindelijk op volle sterkte. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Met haar toelating tot De Nationale Assemblee (DNA) is een lang gekoesterde droom van Tashana Lösche om het volk op het hoogste niveau te vertegenwoordigen, in vervulling gegaan. Ze is dinsdag officieel toegelaten waardoor het college nu voltallig (51 leden) is.

Lösche stond bij de verkiezingen van 25 mei op plek acht op de lijst van de NDP in Paramaribo. Ze heeft iets minder dan zeshonderd stemmen gehaald, maar is door opschuiving toch binnen nadat voormalig fractieleider André Misiekaba enkele weken terug de paarse partij de rug heeft toegekeerd. "Het is een bijzondere dag voor mij. Een moment waarnaar iedereen uit zou kijken. Het is eigenlijk een historisch moment", zegt ze tegen de Ware Tijd.

Lösche is ervan overtuigd dat ze zal slagen in het parlementaire werk, omdat ze zich al vanaf de indiening van de kandidatenlijsten op 9 april "geestelijk heeft voorbereid". Na de verkiezing had ze een korte rustperiode en vanaf 16 juli heeft ze de draad weer opgepakt omdat het volgens haar al duidelijk was dat ze door opschuiving in DNA zou komen.

Lösche beseft dat het parlementaire werk niet altijd even makkelijk zal zijn, maar denkt dat het met ondersteuning en adviezen van ervaren collega's zal lukken. De politica wil zich vooral richten op onderwijs, sport en talentontwikkeling. Met andere jongeren van onder meer Latour zal ze brainstormen over plannen die eventueel ook aan de regering voorgelegd zullen worden.

Eén van haar prioriteiten is het kindvriendelijk maken van de omgeving waar onderwijs wordt gegeven. "We merken dat de scholen niet zijn in de staat die wij verwachten, dus we zouden bijvoorbeeld kunnen beginnen met renovatie." Onderwijs in het binnenland moet volgens haar ook naar een hoger niveau. "Ik ben er nu om die kritische ondersteuning te geven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina