Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronabesmettingen ministerie van Defensie

Coronabesmettingen ministerie van Defensie

04/09/2020 08:09 - Arjen Stikvoort

Coronabesmettingen ministerie van Defensie

Minister Mathoera (r) zegt dat Covid-19-protocollen zullen worden aangescherpt na drie positieve coronabesmettingen op het hoofdkantoor van Defensie. Foto: Defensie  

PARAMARIBO - Drie medewerkers van het ministerie van Defensie zijn positief getest op Covid-19. Dit wordt desgevraagd tegenover de Ware Tijd bevestigd door minister Krishna Mathoera. De bewindsvrouw zegt dat het drietal op verschillende afdelingen op het hoofdkantoor werkt. Het personeel werd donderdagochtend naar huis gestuurd. "We volgen strikt de protocollen die door het ministerie van Volksgezondheid voor de overheidskantoren gelden."

De gebouwen waar de gevallen zich hebben voorgedaan worden grondig ontsmet en gereinigd, terwijl de besmette medewerkers in verplichte isolatie moeten. De andere werknemers zijn in verplichte thuisquarantaine en worden gemonitord. "Personen die symptomen hebben moeten net als elk ander lid van een huishouden of bedrijf getest worden. Bij Defensie is dat niet anders." BOG onderzoekt hoe de besmetting heeft plaatsgevonden.

Vrijdag zullen alleen essentiële diensten worden gedraaid. Sommige kantoren zullen het met een lagere bezetting moeten doen. Volgens Mathoera komt de veiligheid van het land niet in gevaar. De vraag of Covid-19 een specifieke impact op de defensieoperatie heeft, wordt door de minister ontkennend beantwoord. "Het is een algemene zorg die we als samenleving hebben, maar ook als land, als overheid en als persoon." Dat geldt niet alleen voor het ministerie van Defensie, maar ook voor de andere ministeries, aldus Mathoera.

 "We zullen de protocollen aanscherpen en nog meer voorlichting en instructie geven", zegt de bewindsvrouw. "We zullen dus nog alerter moeten zijn. We moeten de mensen erop blijven wijzen hoe belangrijk het is de voorschriften na te leven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina