Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Influencers dragen bij aan bewustwordingscampagne

Influencers dragen bij aan bewustwordingscampagne

06/09/2020 18:03 - Audry Wajwakana

Als onderdeel van het bewustwordingsproject 'Reduction of Single Use Plastics' werkten Ivan Tai-Apin (liggend), Byorn Lugard (r), Deborah Karsoem (m) en Dion Brunings aan een fotocommercialconcept.

Als onderdeel van het bewustwordingsproject 'Reduction of Single Use Plastics' werkten Ivan Tai-Apin (liggend), Byorn Lugard (r), Deborah Karsoem (m) en Dion Brunings aan een fotocommercialconcept. Foto: Daudry Adipi  

PARAMARIBO - Het eenmalig gebruik van plastic materiaal zorgt wereldwijd voor een groot milieuprobleem. Er zijn landen die zelfs het gebruik van Single Use Plastic (SUP) bij wet willen verbieden. Echter, Suriname is nog niet zo ver. Hoewel enkele lokale winkeliers op eigen initiatief hun klanten laten betalen voor de SUP-tasjes, is het gebruik hiervan niet minder geworden.

Om de samenleving bewuster te maken over de schadelijke effecten van deze tassen, is de Rotary Club of Paramaribo gestart met een nieuwe bewustwordingscampagne. Voor dit project zijn er influencers aangetrokken, die op hun eigen creatieve manier een bijdrage mogen leveren. "Wij hebben voor dit project gekozen, omdat je hiervoor niet op de overheid of wetgeving hoeft te wachten. Als individu kan je al een bijdrage leveren door je attitude te veranderen en door jezelf aan te leren om geen plastic zakjes bij de winkelier aan te nemen, maar met je eigen boodschappentas te lopen", zegt Nancy del Prado van de serviceclub. De bewustwordingscampagne richt zich meer op sociale media, aangezien bijna eenieder hiervan gebruikmaakt vanwege de Covid-19-pandemie.

Voor deze campagne is er een speciale boodschappentas van gerecycled materiaal ontworpen door Charnel Fraser met een pakkend design. Er zijn vijfduizend tassen geproduceerd, waarvan al drieduizend zijn verkocht. "Het zijn veelal particuliere bedrijven die de tassen hebben gekocht om ze onder hun werknemers te verdelen. Dit moet al een stukje bewustwording brengen", meent Del Prado. Bezitters van zo een boodschappentas worden aangemoedigd om een foto met de tas te maken en die op sociale media te plaatsen om zodoende de bewustwording te vergroten. "Met de kleuren hopen we meer mensen aan te trekken. Het gaat er in deze niet speciaal om dat je de tas koopt, maar dat we ons gedrag veranderen door met een eigen boodschappentas te lopen. Wat effectief zou werken, is als de zakjes verboden worden en er boetes komen bij het gebruik hiervan. Maar zover is het nog niet en als serviceclub proberen wij met deze campagne impact hierop te hebben", benadrukt Del Prado.

De serviceclub heeft voor deze bewustwordingscampagne medewerking gehad van bekende influencers  onder wie Tessa Sendar aka #TNN, Ivan Tai-Apin, Kayleigh Tseng Ching Lien, Vishant Poeran, Huan Graanoogst, Ana De Souza, Thirza King, Gail Eijk, Thersa Wong Swie San, Don Gill, Shaquille Marcus, Sidney Grunberg en Jean-luc van Charante. Volgens Del Prado reageerden allen erg enthousiast toen zij benaderd werden. Ze leveren elk op hun eigen creatieve manier een bijdrage aan de bewustwording van de burgers over een gezond en schoon milieu. Tai-Apin heeft samen met Sendar, Dion Brunings, Byorn Lugard en Deborah Karsoem gewerkt aan een fotocommercialconcept, waarin ze reclame maken voor de boodschappentas van de Rotary. Het concept is bedacht door Tai-Apin en Sendar en de foto's zijn gemaakt door Daudry Adipi. "We hebben voor deze shoot medewerking gehad van Choi's, die de campagne ook ondersteunt. We hebben het met alle plezier gedaan, omdat de boodschap is dat we netjes met onze omgeving moeten omgaan. Het gebruik van deze zakjes is niet bevorderlijk voor een nette omgeving", zegt Tai-Apin. Voor de opnames heeft het vijftal zoveel mogelijk de Covid-19- protocollen in acht gehouden. De fotoserie is online te zien.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina