Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooghart ziet 'politiek' als splijtzwam CLO

Hooghart ziet 'politiek' als splijtzwam CLO

07/09/2020 20:01 - Van onze redactie

Ronald Hooghart roept president Chandrikapersad Santokhi op om de weg van communicatie met de CLO te zoeken.

Ronald Hooghart roept president Chandrikapersad Santokhi op om de weg van communicatie met de CLO te zoeken. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Voorzitter Ronald Hoogart van de ambtenarenvakcentrale CLO geeft ‘politiek’ de schuld van de strubbelingen in het vakbondsbestuur. Hij schrijft in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi dat de politiek bezig is een breuk binnen de Centrale van Landsdienarenorganisaties te forceren. “Deze opportunistische daad kan alleen leiden tot ongewenste situaties. Het zou beter zijn dat de politiek zich niet via via of in elk geval via opportunistische lijnen pogingen aanwendt om de strijd van de arbeidersklasse, in het bijzonder die van de landsdienaren te verzwakken”, waarschuwt de vakbondsleider.

Hooghart stelt dat veel burgers een baan bij de overheid zoeken vanwege sociale zekerheid. De CLO wordt thans geconfronteerd met talrijke klachten over toenemende baanonzekerheid. "Het blijkt dat mensen die reeds werkzaam zijn op ministeries worden aangezegd thuis te blijven, hetgeen geen behoorlijke conceptie is. De overheid kan mensen niet mondeling afwijzen of terugsturen, maar moet dat zakelijk schriftelijk doen", stelt de vakbondsleider.

Hij voert verder aan dat een twk-betaling die ambtenaren al zeker dertig maanden genieten abrupt is stopgezet, terwijl er daarover afspraken zijn. Daarnaast zijn verschillende toelagen de afgelopen maand niet uitbetaald. Hooghart zegt dat landsdienaren op basis van hun inkomen schulden maken. "Door deze ingrepen is het leven van de 'have-nots' totaal verpacht", merkt hij op. De president wordt opgeroepen om de weg van communicatie met de CLO te zoeken. "Het is niet de bedoeling oorlog tegen u te voeren aangezien wij u liever de kans willen laten om het regiem langzaam maar zeker volks te richten", stelt de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina