Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Besluit Ramsukul vindt weerklank

Besluit Ramsukul vindt weerklank

08/09/2020 08:04 - Naomi Hoever

Besluit Ramsukul vindt weerklank

Dat VHP-parlementariër Kishan Ramsukul zijn ambtenarensalaris opzegt, wordt toegejuicht. Foto: FB Kishan Ramsukul  

PARAMARIBO - “Een voorbeeld dat we hard nodig hebben. Dit stukje zou wettelijk vastgelegd moeten worden”, reageert activist en politicus Curtis Hofwijks in gesprek met de Ware Tijd op het handelen van parlementariër Kishan Ramsukul. Het DNA-lid van de VHP heeft zijn salaris dat hij als ambtenaar verdiende laten stopzetten.

"Het is niet eerlijk naar harde werkers toe die zich elke dag inzetten, dat anderen vanwege hun bevoorrechte positie zichzelf twee tot drie salarissen toe-eigenen. Ik vind het heel goed dat Ramsukul dat heeft gedaan. Ik hoop dat het parlement zaken die wenselijk zijn bij wet regelt."

Ramsukul zegt dat hij zijn ambtelijke salaris heeft stopgezet, omdat hij als parlementariër niet in staat is om zijn functie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) goed in te vullen. "Het is dan oneerlijk om een salaris te ontvangen voor werk dat ik niet doe."

De politicus heeft intussen de minister van Biza gevraagd vanaf september zijn salaris niet meer te betalen. "Het moet stopgezet worden omdat ik niet daar werk. Ook na mijn parlementaire periode van vijf jaar wil ik het niet als twk."

Hoewel hij zijn initiatief ziet als een druppel op een hete plaat, hoopt hij hiermee anderen te motiveren, omdat dit "behoorlijk effect zal hebben op de financiële crisis waarin wij zitten". Ramsukul wil, zodra hij parlementariër af is, terug in zijn ambtelijke functie.

Politica Serena Essed noemt het initiatief van de VHP-parlementariër een goed voorbeeld. "Het is meer dan redelijk en billijk èn verwachtbaar van een parlementariër die het volk moet vertegenwoordigen dat hij niet meerdere salarissen int van de overheid." Essed pleit evenals Hofwijks voor een wet die parlementariërs verbiedt meerdere functies uit te oefenen."

Ze zegt dat het normaal lijkt dat assembleeleden meerdere functies hebben binnen de overheid. Vooral gelet op het feit dat het land kampt met een economische crisis, waarbij het overheidsapparaat een zorgpunt is en vindt dat de leiders het goede voorbeeld moeten geven in het brengen van offers. "Het kan niet zo zijn dat alleen het volk offers brengt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina