Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Luchtruim mogelijk deze maand weer open

Luchtruim mogelijk deze maand weer open

09/09/2020 08:02 - Jason Pinas

Luchtruim mogelijk deze maand weer open

 

PARAMARIBO - Het luchtruim dat sinds 13 maart gesloten is voor uitgebreid personenverkeer, kan mogelijk deze maand weer opengesteld worden. Volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme is een aantal zaken al in orde gemaakt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De bewindsman heeft zich dinsdag tijdens een werkbezoek georiënteerd op Zanderij.

Hij verzekert de krant dat Suriname nu bijna gereed is om de deur weer open te gooien voor vliegtuigen uit diverse landen. Het streven is om de nog enkele details die resten tegen eind van komende week af te hebben. "We staan er goed voor want de bewustwording bij het personeel is er en de faciliteiten zijn ook in orde. We moeten nu nog gaan kijken hoe we de passagiers zo snel mogelijk gaan afhandelen zodat ze niet te lang op de luchthaven blijven." Dit zal aan de luchtvaart maatschappijen worden gezegd tijdens gesprekken deze week.

Jubithana zegt dat Luchthavenbeheer tijdens de repatriatievluchten genoeg ervaring heeft kunnen opdoen met de Covid-19 omstandigheden. Tijdens gesprekken met onder meer het BOG is gebleken dat de opvang en afhandeling van passagiers een van de belangrijke aandachtspunten is waaraan nog gewerkt moet worden. "Het duurt nu drie uren om een KLM-vlucht af te handelen en dat is nogal lang." Er worden nu daarom mogelijkheden bekeken hoe dit logistieke gedeelte op de luchthaven te versnellen. Jubithana wijst erop dat grote groepen passagiers zo veel mogelijk vermeden zullen worden. Vandaar dat het belangrijk is om de luchthaven zodanig in te richten dat de Covid-19-protocollen goed in acht worden genomen. De bewindsman benadrukt dat zodra Volksgezondheid groen licht geeft zijn ministerie klaar staat om de verschillende transportsectoren langzaamaan weer operationeel te maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina