Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alleyne: 'De regering is bezig te theoretiseren'

Alleyne: 'De regering is bezig te theoretiseren'

10/09/2020 08:06 - Merredith Bruce

Alleyne: 'De regering is bezig te theoretiseren'

 

PARAMARIBO - Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, maakt zich boos over de wijze waarop de regering de economie op rails denkt te krijgen. “Ik had gewaarschuwd dat wanneer men niet eerst de koers aanpakt, geen enkele maatregel in het belang van de consument zal werken en dat blijkt nu”, zegt hij tegen de Ware Tijd.

Hij verwijst naar de enorm gestegen prijzen van producten zoals bouwmaterialen en consumptiegoederen. "Wat we zien gebeuren, is dat de regering theoretiseert in plaats van praktiseert. Men wil theoretisch het probleem oplossen."

Alleyne stelt dat, als de regering meer inkomsten wil binnenhalen, ze dit moet doen door de productie op te voeren. Echter. hij merkt dat maatregelen die nu worden genomen, zoals de verhoging van de benzineprijs en aanpassing van de government take op brandstof, juist in het nadeel werken van de gemeenschap, omdat die er niet naar verdient.

Alleyne trekt de lijn verder naar de voorstellen die onlangs zijn gedaan over de bustarieven. Vanuit de sector is voorgesteld om tijdelijk bij herstart van het openbaar vervoer SRD 8,52 te hanteren vanwege de Covid-19-situatie. Dat is omdat er dan maximaal tien personen vervoerd zullen mogen worden. Als de situatie minder ernstig wordt, gaat het tarief naar SRD 4,52 wat blijvend zal zijn.

Alleyne krijgt de indruk dat de regering het openbaar vervoer niet meer wil subsidiëren. "Je kunt het niet maken om hiertoe over te gaan, terwijl je het inkomen van de mensen niet hebt aangepast. De realiteit is dat mensen niet meer zoveel verdienen." Hij vreest dat als de voorgestelde tarieven inderdaad worden gehanteerd, er een situatie zal ontstaan waarbij mensen niet meer naar hun werk zullen (kunnen) gaan. Op basis van een grove berekening schat hij in dat één persoon bij een bustarief van SRD 4,52 per maand SRD 320 zal moeten betalen.

Sherida L. heeft vier schoolgaande kinderen van wie twee op de middelbare en de andere twee op de basisschool zitten. Toen het onderwijsproces werd genormaliseerd, was zij genoodzaakt om de oudste twee zelf op school af te zetten. "Als de bussen weer normaal rijden, moeten ze weer met de bus naar school. Dat wordt een uitdaging met die tarieven die zijn genoemd", verzucht de moeder die zelf ambtenaar is. Alleyne roept de regering op om eerst de wisselkoers te stabiliseren zodat de burger het niet moeilijker krijgt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina