Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Disciplinaire maatregelen tegen politieagenten

Disciplinaire maatregelen tegen politieagenten

11/09/2020 18:54 - Ivan Cairo

Disciplinaire maatregelen tegen politieagenten

 

PARAMARIBO - De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) gaat disciplinaire maatregelen treffen tegen drie politieagenten wegens wangedrag en 'gangsterisme' op sociale media. De politieambtenaren, leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo, zijn in een videofilmpje met rapmuziek als begeleiding te zien waarbij ze demonstratief bundels Amerikaanse dollars en gouden sieraden tonen. De misdraging van de wetsdienaars werd onder de aandacht gebracht van de korpschef en de minister van Justitie en Politie (Juspol).

"Het berust op waarheid. Er volgen zeker maatregelen", zegt korpschef Roberto Prade tegen de Ware Tijd. Inmiddels heeft Justitieminister Kenneth Amoksi de korpschef gevraagd een onderzoek in te stellen naar deze zaak. "De minister heeft deze zaak reeds met de korpschef besproken. Er komt een onderzoek. En op basis van het resultaat zullen er gepaste maatregelen worden getroffen. Gangsterisme en ander verwerpelijk gedrag zal op geen enkele manier worden getolereerd", zegt Maritha Ritfeld-Asontoe van de publiciteitsafdeling van Juspol.

Onlangs kwam het RBT Paramaribo al in opspraak nadat bekend werd dat manschappen van dit team vermoedelijk een ripdeal hadden uitgevoerd op een piloot die een lading cocaïne vanuit het binnenland op het vliegveld te Zorg en Hoop had aangevoerd. Naar verluidt zou de piloot bij het verlaten van het vliegveld in zijn auto zijn klemgereden waarna de verdovende middelen hem werden afgepakt. Het spul zou naderhand terug zijn bezorgd, nadat de cokedieven lucht hadden gekregen van wie de drugs waren.

Echter, de Narcoticabrigade en de afdeling Onderzoek Politionele Zaken werden getipt over de ripdeal en de piloot en een handlanger werden gearresteerd en in verzekering gesteld. De verdovende middelen werden toen niet gevonden maar de drugshonden van het KPS die werden ingezet sloegen bij onderzoek in het vliegtuig waarmee de lading was vervoerd en het voertuig van de piloot zodanig aan dat dat er daadwerkelijk coke was vervoerd. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen