Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkavelingsaanvragen tot eind december 2020 aangehouden

Verkavelingsaanvragen tot eind december 2020 aangehouden

11/09/2020 18:03 - Van onze redactie

Minister Riad Nurmohamed vindt het niet kunnen dat mensen jaren wachten op een vergunning.

Minister Riad Nurmohamed vindt het niet kunnen dat mensen jaren wachten op een vergunning. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Het ministerie van Openbare Werken heeft besloten om alle verkavelingsaanvragen tot eind december dit jaar aan te houden omdat de basisregels onder een vergrootglas worden geplaatst. Het ministerie heeft vrijdag ook laten weten dat het zich in de toekomst niet meer met verkavelingsvergunningen zal bezighouden.

De intentie van de huidige regering is om de woningbouw te stimuleren. "Vandaar dat alle achterstallige vergunningen worden gehonoreerd. Echter zullen mensen worden gedwongen om aan de eisen te voldoen", aldus Nurmohamed. Het kan er bij hem niet in dat mensen jaren wachten op een vergunning. Dat zou niet mogen. Met de nieuwe aanpak zullen de eisen worden verhoogd, maar aan de andere kant zal het vergunningenbeleid worden versneld.

Personen die buiten de regels om tot verkaveling overgaan, zullen strafbaar worden gesteld. Verkavelaars die buiten de wettelijke voorschriften percelen verkopen hangt een gevangenisstraf boven het hoofd, aldus OW. "Zelf verkavelen wordt bovendien onmogelijk", waarschuwt de ministers. "Burgers dienen derhalve alert te blijven en de autoriteiten op tijd te melden over de onregelmatigheden in de wijken, indien iets dergelijks zich voordoet."

De bewindsman vindt dat alle verkavelaars zich moeten verenigen in een naamloze vennootschap en zich moeten aansluiten bij een autoriteit, die door de overheid zal worden aangesteld. Hij stelt in het vooruitzicht een raad van toezicht met daarin notarissen, advocaten, landmeters, verkavelaars, het Managementinstituut Grondregistratie en LandinformatiesysteemI (MI-Glis) en Openbare Werken.

Belanghebbenden als installateurs, aannemers, architecten en ingenieurs zullen meer verantwoordelijkheden krijgen van het ministerie. Volgens Nurmohamed zal het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer in het vervolg moeten aangeven waar wel en waar niet mag worden verkaveld. Dat departement zal er ook voor moeten zorgen dat bestemmingswijzigingen worden verleend. Het vervolgproces zal onder het toeziend oog van Openbare Werken plaatsvinden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina