Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwelijke entrepeneurs belicht tijdens onlinebeurs

Vrouwelijke entrepeneurs belicht tijdens onlinebeurs

13/09/2020 14:14 - Tascha Aveloo

Vrouwelijke entrepeneurs belicht tijdens onlinebeurs

 

PARAMARIBO - Yara Consultancy, dat ruim vijf jaar bestaat, is een bedrijf dat vooral gericht is op juridische dienstverlening. “Covid-19 dwingt je om creatief te zijn. Op gegeven moment is het duidelijk dat we niet meer fysiek bezig kunnen zijn en dus moest ik met mijn team nadenken over wat anders gedaan kon worden”, vertelt jurist Jalis Eduards.

Na een brainstormsessie kwam zij op het idee om een virtuele beurs te organiseren. Ze wilde dat die verder moest gaan dan een gewone Zoomsessie. "Ik dacht aan het samenbrengen van verkopers uit Suriname met klanten in het buitenland en bedrijven uit het buitenland te introduceren op de Surinaamse markt."

Daarom vindt de onlinebeurs plaats via een eigen speciale server - Zion Digital Platform - waarbij het gevoel zal zijn alsof men er echt bij is. De 'Creative Woman Virtual Fair' zal op 27, 28 en 29 september worden georganiseerd. Inmiddels hebben ruim vijftig personen zich opgegeven voor deelname.

Besloten is om tijdens deze eerste beurs de spotlight te leggen op vrouwelijke ondernemers. "We hebben gemerkt dat er in deze verlichte tijd toch nog het idee bestaat dat vrouwen niet zo goed zaken kunnen doen als mannen. Om het tegendeel te bewijzen hebben we gemeend om alleen zaken waarvan een vrouw de directeur en/of eigenaar is te belichten."

Er zullen daarom alleen bedrijven en diensten van vrouwen worden gepresenteerd. Het aanbod zal zeer gevarieerd zijn: vrouwen die detoxdranken en schoonheidsproducten maken, maar ook craft en kleding, houten kammen, sieraden en nog veel meer. Ook vrouwen uit Nederland, Afrika en Frankrijk zullen meedoen. "Het is een 360 graden 3D-beurs waarin producten van elke kant bezichtigd kunnen worden en de kans voor lokale bedrijven die ready zijn om internationaal door te breken."

Eduards: "We hopen een platform te zijn waar klant en producent rechtstreeks met elkaar in contact kunnen staan voor samenwerking en ter plekke hun deals kunnen sluiten." Deelname is niet gratis. Belangstellenden moeten een e-kaart kopen met een code en inloginstructies waarmee op elk gewenst moment de kaarthouder rustig kan gaan kijken en shoppen.

Yara Consultancy heeft plannen om ook een beurs op te zetten rond kerst. "Het idee is dan voor bedrijven die bijvoorbeeld pakketjes verkopen als geschenk voor een relatie, ook in het buitenland. We weten niet wanneer corona er niet meer zal zijn. We moeten ons aanpassen. Stilzitten is geen optie." Bedrijven die ook een meer dynamisch virtueel evenement willen organiseren, mogen bij Yara aankloppen, die virtuele assitentie kan bieden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina