Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW Nickerie constateert onregelmatigheden ambtenarenbestand

OW Nickerie constateert onregelmatigheden ambtenarenbestand

14/09/2020 23:01 - Beta Debidien

VHP-parlementariër Harriët Ramdien wil onderzoek van de OW-minister Riad Nurmohamed bij de districtsafdeling van Nickerie.

VHP-parlementariër Harriët Ramdien wil onderzoek van de OW-minister Riad Nurmohamed bij de districtsafdeling van Nickerie. Foto: Irvin Ngariman  

NIEUW-NICKERIE - Evenals in het district Coronie het geval blijkt te zijn heeft de afdeling Nickerie van het ministerie van Openbare Werken (OW) mogelijke onregelmatigheden geconstateerd bij de aanname van nieuwe ambtenaren. Volgens het DNA-lid Harriët Ramdien (VHP) zijn veel zaken boven water gekomen. Ze vindt dat haar partijgenoot en OW-minister Riad Nurmohamed moet onderzoeken wat er precies gebeurd is en waarom de mensen niet werkten, “maar toch zijn uitbetaald”.

De bewindsman zegt tegen de Ware Tijd dat de mensen moeten afwachten. "Ze moeten luisteren naar het ministerie van Openbare Werken en niemand anders. We hebben het geld niet om ze te blijven betalen. Ik ga ze niet in de kosten jagen daarom hebben wij ze gevraagd om thuis te blijven totdat de regering een beslissing heeft genomen."

Assembleelid Ramdien ontkent dat de mensen vorig week op straat zijn gezet. "Het gaat om personen die in de periode januari tot en met augustus 2020 in dienst zijn genomen en nu even thuis zijn geparkeerd. Aan hen is gevraagd de minister een maand tijd te geven om de rechtmatigheid van de indiensttreding te onderzoeken. "Zij die rechtmatig in dienst zijn getreden komen terug."

Ramdien zegt dat sommigen al een jaar lang een beschikking hebben, maar niet aan het werk zijn verschenen maar wel maandelijks zijn uitbetaald. "Het kan niet dat je nu plotseling aan het werk verschijnt, terwijl dat sinds dag één had gemoeten." Er worden allerlei redenen voor het wegblijven aangehaald, zoals ernstig ziek zijn waarbij doktersattesten worden overgelegd. "Er zijn ook gevallen van mensen die zich pas in juli 2020 hebben aangemeld op het werk."

Hanisha Jairam, lijsttrekken van de NDP bij de afgelopen verkiezingen, zegt dat het gaat om mensen die op rechtmatige wijze een baan hebben gekregen. Ze vindt het erg dat de mensen nu gedreigd worden met een brief met de mededeling dat hun personeelsdossier gestuurd is naar de presidentiële commissie ter evaluatie. "Wanneer mensen maanden niet ontvangen hebben en ze plotseling zo een angstaanjagend stuk krijgen, dan begrijpt u wat er onder hen leeft. Ze hebben ons benaderd om na te gaan welke oplossing mogelijk is."

Jairam ontkent dat de NDP de mensen aanzet om te protesteren. "Wij gaan wel kijken welke juridische stappen genomen kunnen worden, omdat wij vinden dat de mensen op rechtmatige wijze in dienst zijn genomen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina