Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • E-commerce app moet platform worden voor innovatieve ondernemers

E-commerce app moet platform worden voor innovatieve ondernemers

15/09/2020 17:54 - Amanda Palis

E-commerce app moet platform worden voor innovatieve ondernemers

Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - Apptastic, maker en ontwerper van de vorig week gelanceerde 'Ai One Groceries App’, hoopt dat zijn applicatie als platform kan dienen voor innovatieve ondernemers. Directeur-eigenaar Rajiv Hieralal: “Met deze app willen we entrepreneurs de mogelijkheid bieden om zelfvoorzienend te worden. Hiermee wordt bedoeld dat ze kunnen groeien. We bieden hen de gelegenheid om hun goederen op een digitaal platform aan te bieden.” De app is tot nu toe de enige in zijn soort in Suriname.

Suriname heeft op ICT-gebied veel mogelijkheden en Hieralal vindt dat niet langer gewacht moet worden om die te benutten. Met de applicatie hebben hij en zijn team een eerste stap gezet om het ondernemers gemakkelijker te maken toe te treden tot de digitale wereld. "Het heeft geen zin om te blijven klagen, we moeten uiteindelijk iets doen om uit de moeilijke situatie te komen."

Eén van de beweegredenen om deze app te bouwen is onder meer de Duurzame Ontwikkelingsdoelen waartoe Suriname zich heeft verplicht, vertelt Hieralal. De initiatiefnemer doelt op SDG nummer één: het uitbannen of verlichten van armoede. Hij gelooft er sterk in dat Suriname dit doel snel kan bereiken met behulp van technologie.

Naast de applicatie krijgen ondernemers tegen betaling per maand toegang tot een eigen webwinkel. "We hebben bewust de kosten voor de ondernemer laag gehouden, want we weten dat iedereen het moeilijk heeft. Maar als je zelfredzaam genoeg bent en daarmee verder kan groeien in je onderneming ben je stappen dichterbij."

De reacties die hij tot nu toe heeft gehad op zijn app zijn positief . Hij spreekt nu nog van een bescheiden app. Er is nog geen uitgebreide keuze aan winkels. "Maar dat heb je altijd binnen de technologie. Mensen zullen er eerst vertrouwd mee moeten raken alvorens ze het gaan 'adopteren'. We hebben vóór de lancering wel met een aantal winkels gesproken, maar die twijfelden toen nog. Na de lancering kregen we wel een aantal aanvragen binnen. We geven het wat tijd dus", zegt Hieralal.

Nadat de gebruiker een supermarket of winkel heeft aangevinkt, kiest hij de boodschappen die dan op een afgesproken tijd opgehaald kunnen worden in de winkel. "In tijden van Covid19 is het zeker een uitkomst. Deze digitale oplossing maakt het voor winkelier en klant veiliger en is tijdbesparend." Kunnen betalen via de app is volgens hem technisch al geregeld. "Maar de winkeliers moeten ook zover zijn."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina